Goedendag,
 

NASDAQ 100 en S&P 100 nu een KOOP!?


NASDAQ 100 (NDX) de Amerikaanse 100 grootste technologie bedrijven index geeft een goede indicatie hoe het ervoor staat betreft de grootste TECH bedrijven in de wereld. De NDX is een afgeleide van de NASDAQ Composite Index en vertegenwoordigd ruim 80% van deze index.

&

De S&P 100 (OEX) vertegenwoordigd de 100 grootste Amerikaanse bedrijven en daarmee grotendeels de US economie. S&P 100 is een afgeleide van de S&P 500 en vertegenwoordigd 90% van de S&P 500.. De DOW JONES is de meest bekende, maar betreft de waarde weerspiegelt de S&P 100 beter de Amerikaanse economie! De US Economie is "nog" de grootste economie en de "leading indicator" voor de wereld!
 

De lange termijn trends zijn als een olie tanker. Deze draaien héél langzaam, maar als deze draaien is het meestal de nieuwe koers. De olie tankers zijn van het ZUIDEN naar het NOORDEN gedraaid. Met andere woorden KOOP bij "SELL OFF's" (simpel gezegd: koop nu bij dalingen) dat is het omgekeerde van ruim een maand terug.
 

Hieronder een grafiek van de NASDAQ 100 en de S&P 100 en beiden vertonen sinds afgelopen vrijdag een zelfde patroon en signaal. We hebben een enorme SPIKE (scherpe daling, gevolgd door scherpe stijging) in beiden indices. Meestal gaat het die kant op, waar de spike ook heen beweegt en dat is naar boven.
 

NASDAQ 100 index

Exact hetzelfde beeld hebben we hieronder dus ook bij de S&P 100 index, ook een scherpe SPIKE!

S&P 100 indexConclusie: "The trend is your friend"! Beide indices verlaten de DALENDE TREND! MA 20 noteert boven MA 50 en beiden indices noteren sinds vrijdag ook boven de MA 200 (het 200 daags gemiddelde). De OBOS (OverBought = over gekocht / OverSold = over verkocht) indicator is nu flink OverBought! Simpel gezegd de koersen zijn te hard gestegen, kans op dalingen nemen toe. Met een opwaartse trend geldt dan ook "BUY the DIPS", koop bij dalingen!


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het zou kunnen gaan. Als de markten er anders over denken dan past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.
 

MA 20, MA 50, Steun & weerstand? Zie mini TA cursus!
 

Gemiddeld ±30% per jaar in US TOP Aandelen!
USA MOMENTUM,  maximaal 15 aandelen. 
   Automatisch mee beleggen, vanaf € 20.000!


  

Openheid, eerlijkheid en transparantie is het belangrijkste!

Heeft u vragen? Bel of E-mail mij!

Met vriendelijke groeten,
Tips2Trade
Lammert Doddema

T: +31 610 588 668
W: Tips2Trade
M: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Verslag in vervolg direct in uw mailbox? KLIK HIER!

 

We hebben 23 gasten en geen leden online