Goedendag,

De website TIPS2TRADE is vervangen door CE-INVESTMENTS, de nieuwe handelsnaam.
 

AEX wanneer is de RALLY ten einde!?


De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index bestaat uit de 25 grootste "Nederlandse bedrijven" en vertegenwoordigt grotendeels de Nederlandse economie. De AEX laat een rally van maar liefst +13,5% zien, sinds 27 december vorig jaar. Dit jaar staat de teller op +10,7% een ongekende stijging die nagenoeg niemand zag aankomen. Het belangrijkste is nu hoever kan de AEX weer terugvallen? Waar komt er een definitieve "hogere" bodem!

Weerstand AEX is 554 dat was de top van eind september vorig jaar. Bij doorbraak en slotkoers hierboven is de weg vrij richting 577 de top van juli vorig jaar.

Steun AEX 528 is korte termijn steun, de dipje begin deze maand. Doorbraak hieronder geeft ruimte om te dalen richting 510 hier noteert het 50 daags gemiddelde.


AEX index grafiek

Belangrijke niveaus: weerstand 554 - steun 528

Conclusie: "The trend is your friend"! Deze is voor de korte en middellange termijn overduidelijk opwaarts. Het 200 daags gemiddeld is wel uitgenomen maar deze beweegt nog wel neerwaarts. Betreft de AEX zou ik zeggen dat we voor de lange termijn neutraal zitten. Afwachten is waar een volgende bodem komt. De OBOS indicator (onderin de grafiek) noteert al sinds half januari OverBought (overgekocht) m.a.w. de AEX is klaar om te dalen. Maar zoals we in de grafiek hierboven kunnen zien loopt dat al 6 weken. Een correctie hangt dus in de lucht!


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het zou kunnen gaan. Als de markten er anders over denken dan past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande info is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.
 

Wat zijn is een steun, weerstand etc. KLIK voor mini TA cursus!
 

NETTO ±30% per jaar, beleggen in USA TOP bedrijven!
USA MOMENTUM max. 15 aandelen, vanaf € 20.000

 Openheid, eerlijkheid en transparantie is het belangrijkste!

Heeft u vragen? Bel of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mij!

Met vriendelijke groeten,
Lammert Doddema

T : +31 610 588 668
E : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W: www.ce-investments.com


Verslag via e-mail? KLIK HIER!

We hebben 34 gasten en geen leden online