Goedendag,


DOW JONES, 2 scenario's 19000 of 31000?
 

De DOW JONES Industrial Average is de index met de 30 grootste "industriële" bedrijven van Amerika, ook wel de moeder der beurzen genoemd. Dit is tevens de bekendste beurs index ter wereld en één van de leading indicators waar het met de economieën heen kan gaan.

Gisteravond heb ik de week grafiek van de DOW JONES met slotkoersen eens bekeken zie grafiek hieronder. Tot mijn verbazing zag ik twee duidelijke technische patronen. Waarvan één in de maak, namelijk een omgekeerde schouder hoofd schouder patroon en de andere is een drie toppen patroon.

Dat geeft twee scenario's waarvan één positief de omgekeerde S-H-S patroon en één negatief de 3 toppen patroon.

Scenario 1). De omgekeerde schouder hoofd schouder patroon wordt gevormd door de lijn over de drie dubbele toppen ook wel neklijn genoemd. De linker schouder is de bodem in maart 2018 de hoofd is bodem in december 2018 en de rechter schouder moet nog gevormd worden. Het koersdoel kan berekend worden door de afstand van de neklijn (3 toppen) naar de hoofd en deze extrapoleren naar boven geeft een koersdoel rond 31000. Maar voor het zover is moet eerst de neklijn ±27000 naar boven uitgenomen worden dan is de omgekeerde S-H-S patroon namelijk voltooid.


DOW JONES index week grafiek

Belangrijkste niveaus: weerstand 27000 / steun 24000

Scenario 2). De drie toppen patroon wordt gevormd door de drie toppen van januari 2018, september 2018 en april 2019. Dit is een toppatroon waarna meestal dalingen volgen. Eerste steun is rond 24000 een doorbraak geeft als laatste steun de bodem van december 2018 rond 22500. Bij een doorbraak onder 22500 kan de DOW JONES richting het koersdoel rond 19000 dalen.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het zou kunnen gaan. Als de markten er anders over denken dan past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande info is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.
 

Wat is een dubbele top of schouder hoofd schouder patroon? Zie mini TA cursus!
 


NA DEZE CORRECTIE KOPEN? KANS OP BEHOORLIJKE WINSTEN?

Vermogensbeheer USA MOMENTUM, één op één  mee beleggen.

Vermogensbeheer maar totaal anders, hoge rendementen met de laagste kosten waarbij de
beheerder zelf 100% mee belegd in zijn portefeuille! Is dit misschien ook interessant voor u?

Na AANMELDEN ontvangt u een info pakket met documenten zodat u mee kunt beleggen.


Heeft u vragen?
BEL, WHATSAPP of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mij!
 

Met vriendelijke groeten,
Lammert Doddema

T : +31 610 588 668
E : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
W: www.ce-investments.com

We hebben 95 gasten en geen leden online