Goedendag,


DOW JONES is correctie voorbij? Koersdoel 29360!
 

De DOW JONES Industrial Average is de index met de 30 grootste "industriële" bedrijven van Amerika, ook wel de moeder der beurzen genoemd. Dit is tevens de bekendste beurs index ter wereld en één van de leading indicators waar het met de economieën heen kan gaan.

Is de correctie "voorlopig" voorbij of zit er nog een verdere daling aan te komen? Als we menige analisten mogen geloven ziet het er vooralsnog niet best uit. Kijken we naar de grafiek wat uiteindelijk de meningen, resultaten en de beurs emoties meet en deze weergeeft vind ik het er nog niet zo slecht uit zien! Belangrijk zijn de voortschrijdende gemiddelden (MA), weerstand en steun niveaus.
 

Weerstand is de ATH van 16 juli op 27399. Bij een doorbraak en slotkoers hierboven gaat de opwaartse trend zijn weg vervolgen. Eerste koersdoel kan dan berekend worden middels de pendulum swing 27400+(27400-25440) = 29360!

Steun is de huidige bodem van 7 augustus op 25440. Bij een doorbraak en slotkoers hieronder kan de DOW terugvallen naar de bodem van 3 juni op 24680.


DOW JONES index dag grafiek

Belangrijkste niveaus: weerstand 27400 / steun 25440

Conclusie: "The trend is your friend"! De DOW mede bepalend doordat de *MA 20 boven de MA 50 noteert betekent dat de middellange termijn opwaarts is. Beide MA's noteren tevens boven MA 200 dat betekent dat ook de lange termijn opwaarts is. Tevens is er sprake van hogere toppen en hogere bodems een bevestiging van een stijgende trend.
 

"Buy the Dips" is van toepassing bij een stijgende trend. De OBOS indicator is *OverSold!
 

*OBOS = OverBought (over gekocht, te duur klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, te ver gedaald klaar om te stijgen).

*MA = Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) vb. MA 20 is het gemiddelde van 20 dagkoersen bij dagkoers grafiek.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het zou kunnen gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men deze. Deze info is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.

 

Steun & weerstand wat bekent het? Zie mini TA cursus!
 


NA DEZE CORRECTIE KOPEN? KANS OP BEHOORLIJKE WINSTEN?

Vermogensbeheer USA MOMENTUM, één op één mee beleggen.

Vermogensbeheer op uw eigen rekening, hoge rendementen met de laagste kosten waarbij de beheerder zelf 100% mee belegd in zijn portefeuille! Altijd realtime inzage in uw portefeuille via de IBKR app (Google Play / Apple Store). Is dit misschien ook interessant voor u?

Na AANMELDEN ontvangt u een info pakket met documenten zodat u mee kunt beleggen.


Heeft u vragen?
BEL, WHATSAPP of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mij!
 
T : +31 610 588 668
E : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
W: www.ce-investments.com

Met vriendelijke groeten,
Lammert Doddema

We hebben 23 gasten en geen leden online