Goedendag,
 

NASDAQ 100 toch TREND breuk?


NASDAQ 100 (NDX) de Amerikaanse 100 grootste technologie bedrijven index geeft een goede indicatie hoe het ervoor staat betreft de grootste TECH bedrijven in de wereld. De NDX is een afgeleide van de NASDAQ Composite en vertegenwoordigd ±80% van deze index.

De NDX laat een correctie zien vanaf de All Time High (ATH) op 26 juli 2019 van -6,7%. Dit valt onder de categorie normale correctie. Vanaf de bodem op 3 juni 2019 is de NDX +8,0% gestegen. Er ligt inmiddels een hogere bodem rond 7356. Belangrijk zijn de weerstand en steun niveaus:
 

Weerstand NDX is 8028 de ATH van 26 juli. Pas bij een uitbraak en slotkoers boven 8028 zijn de donkere wolken vertrokken en kan de NDX zijn koers vervolgen richting het koersdoel rond 8768.

Steun NDX is 7356 de bodem van vorige week maandag 5 augustus. Dit is een hogere bodem dan 6936 van 3 juni dit jaar. Tussen beide steun niveaus ligt de trendlijn (groene stippellijn) loopt onder de bodems van eind december en begin juni nu op 7426.
 

NASDAQ 100 daggrafiek


Conclusie: "The trend is your friend"! Betreft de NASDAQ 100 is deze "nog" opwaarts. De NDX nadert nu wel de stijgende trendlijn (groene stippellijn) rond 7426. Een doorbraak en slotkoers kan een naderende TREND breuk betekenen. Doorbraak en slotkoers onder 7356 is dan een 2e waarschuwing met een eerste koersdoel op de bodem van 3 juni op 6936.
 

De *OBOS indicator is Neutraal (49,3) en neigt te draaien naar beneden OverSold. Dat kan betekenen dat we een aanval op de steun 7356 kunnen verwachten en dat we daaronder een eerste technische trendbreuk hebben.

*OBOS = OverBought (over gekocht, te duur klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, te ver gedaald klaar om te stijgen).


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.
 

MA 20, MA 50, Steun & weerstand? Mini TA cursus!

 


IN DEZE CORRECTIE KOPEN? KANS OP BEHOORLIJKE WINSTEN?

Vermogensbeheer RUSSELL 1000 MOMENTUM sinds 2013 gemiddeld ±50% per jaar!

Vermogensbeheer op uw eigen IB rekening, hoge rendementen met de laagste kosten waarbij de beheerder zelf 100% mee belegd! Altijd realtime inzage in uw portefeuille via de IBKR app (Google Play / Apple Store). Is dit misschien ook interessant voor u?

Na AANMELDEN ontvangt u een info pakket met documenten zodat u mee kunt beleggen.


Heeft u vragen?
BEL, WHATSAPP of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mij!

 
T : +31 610 588 668
E : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
W: www.ce-investments.com

Met vriendelijke groeten,
Lammert Doddema

 

We hebben 22 gasten en geen leden online