Goedendag,
 

NASDAQ 100 toch bodem bereikt?


NASDAQ 100 (NDX) de Amerikaanse 100 grootste technologie bedrijven index geeft een goede indicatie hoe het ervoor staat betreft de grootste TECH bedrijven in de wereld. De NDX is een afgeleide van de NASDAQ Composite en vertegenwoordigd ±80% van deze index.

De NDX korte termijn analyse (3 maanden) en waar gaat het heen? Die het weet die mag het zeggen! Wat in ieder geval positief was afgelopen week is dat de trendlijn (groene stippellijn) stand heeft gehouden. Donderdag is deze nog succesvol getest en de NDX is erboven gesloten. Voor de korte termijn is de weerstand en steun van belang:
 

Weerstand NDX is 7780. Een doorbraak en slotkoers hierboven is een klassieke technische korte termijn koopsignaal. Eerste koersdoel is dan 8028 de ATH van 26 juli. Bij een uitbraak en slotkoers boven 8028 zijn de donkere wolken vertrokken.

Steun NDX blijft 7356 de bodem van vorige week maandag 5 augustus. Met de diepte punt van afgelopen donderdag op 7429 is er een hogere bodem ontstaan. Korte termijn steun is nu 7429 en 7356. Bij een doorbraak en slotkoers is eerste koersdoel 6936.
 

NASDAQ 100 daggrafiek


Conclusie: "The trend is your friend"! Betreft de NASDAQ 100 is deze "nog" opwaarts. Stijgende trendlijn is getest en is nog intact. Iets hogere bodem op 7429 is ook positief. Bij uitbraak en slotkoers boven 7780 zelfs een technische koopsignaal allemaal positief dus. Maar slotkoers onder 7356 is daarentegen juist negatief met meer koersdalingen waarschijnlijk als vervolg.  Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.
 

MA 20, MA 50, Steun & weerstand? Mini TA cursus!

 


KOOP SIGNALEN? NU KANS OP BEHOORLIJKE WINSTEN?

Vermogensbeheer RUSSELL 1000 MOMENTUM sinds 2013 gemiddeld ±50% per jaar!

Vermogensbeheer op uw eigen IB rekening, hoge rendementen met de laagste kosten waarbij de beheerder zelf 100% mee belegd! Altijd realtime inzage in uw portefeuille via de IBKR app (Google Play / Apple Store). Is dit misschien ook interessant voor u?

Na AANMELDEN ontvangt u een info pakket met documenten zodat u mee kunt beleggen.


Heeft u vragen?
BEL, WHATSAPP of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mij!

 
T : +31 610 588 668
E : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
W: www.ce-investments.com

Met vriendelijke groeten,
Lammert Doddema

We hebben 77 gasten en geen leden online