Goedendag,


DOW JONES bijna SHS bodempatroon?
 

De DOW JONES Industrial Average is de index met de 30 grootste "industriële" bedrijven van Amerika, ook wel de moeder der beurzen genoemd. Dit is tevens de bekendste beurs index ter wereld en één van de leading indicators waar het met de economieën heen kan gaan.

Klassiek Technische Analyse: De DOW JONES laat bijna een voltooid omgekeerde Schouder - Hoofd - Schouder patroon zien. Dit patroon is pas voltooid wanneer de neklijn rond 26209 naar boven met een slotkoers wordt uitgenomen.
 

Weerstand dus de neklijn rond 26209. Met een slotkoers hierboven is er een technische koopsignaal. Koersdoel kan dan berekend worden middels de pendulum swing zo rond 27000.

Steun is het 200 daags voortschrijdend gemiddelde nu rond 25617. Een doorbraak hieronder is een waarschuwing en een slotkoers onder de laagste slotkoers van augustus rond 25479 is zelfs een technisch verkoopsignaal.


DOW JONES index week grafiek

Belangrijkste niveaus: weerstand 26209 / steun 25479

Conclusie: "The trend is your friend"! De DOW zit in een consolidatie fase met een zijwaartse trend sinds 2 augustus. Belangrijkste punten zijn een uitbraak boven de neklijn nu 26209 met een bevestiging boven 26400. Met zijn beiden is dit een sterke korte termijn koopsignaal.

Het 200 daags gemiddelde rond 25617 dient als steun, bij een doorbraak is er steun op de bodem van augustus rond 25479. Een doorbraak onder 25479 is een sterk technisch verkoopsignaal met eerste koersdoel de laagste koers van 6 maanden op 24819.
 

*MA = Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) vb. Bij een daggrafiek is MA 20 het gemiddelde van 20 dagen.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.

 

Steun & weerstand wat bekent het? Zie mini TA cursus!
 


NU KOPEN! KANS OP BEHOORLIJKE WINSTEN?

Vermogensbeheer RUSSELL 1000 MOMENTUM, één op één mee beleggen in het beste Amerikaanse aandelen beleggingssysteem.

Vermogensbeheer op uw eigen rekening, hoge rendementen met de laagste kosten waarbij de beheerder zelf 100% mee belegd in zijn portefeuille! Altijd realtime inzage in uw portefeuille via de IBKR app (Google Play / Apple Store). Is dit misschien ook interessant voor u?

Na AANMELDEN ontvangt u een info pakket met documenten zodat u mee kunt beleggen.


Heeft u vragen?
BEL, WHATSAPP of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mij!
 
T : +31 610 588 668
E : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
W: www.ce-investments.com

Met vriendelijke groeten,
Lammert Doddema

We hebben 14 gasten en geen leden online