Goedendag,


AEX uitbraak! Maar toch?


De Nederlandse beursgraadmeter de AEX index bestaat uit de 25 grootste "Nederlandse" bedrijven. Hiermee vertegenwoordigt het grotendeels de Nederlandse economie. De AEX noteert nu slechts -4,66% onder zijn 52 weeks hoogste punt van ±586,32.

De AEX breekt uit aan de bovenkant van zijn consolidatie fase 552 / 528,6. Maar kijk ik naar de grotere US indices die zitten hier nog steeds in en keren weer zuidwaarts m.a.w. naar beneden. Dat is toch geen fijn teken!
 

Weerstand AEX was 552 maar met de uitbraak 4 dagen terug zou de AEX door kunnen stomen richting 586. Ik vrees dat deze toch weer de onderkant gaat opzoeken van de consolidatie fase, dus richting de steun.

Steun AEX is 528,6 bij doorbraak en slotkoers onder 528,6 kan de AEX afdalen richting 500 de bodem van oktober 2018. Zover is het nog niet, want tussentijds ligt er nog steun op het 200 daags gemiddelde zo rond de 541.
 

AEX daggrafiek +14,58% dit jaar


Conclusie: "The trend is your friend"! Lange termijn is nog opwaarts de koers is boven de MA 200. Ook korte termijn is opwaarts noteert namelijk boven de MA 20. Middellange termijn is neutraal de koers noteert rond de MA 50.


De *OBOS indicator is OverBought dat is voor de korte termijn niet positief, de kans op een daling neemt namelijk toe.
 

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) de MA 20 is het gemiddelde van 20 dagkoersen.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.


Steun & weerstand wat is het? Mini TA cursus!
 

Met vriendelijke groeten,
Lammert Doddema

 

We hebben 35 gasten en geen leden online