Goedendag,
 

AEX, Golden Cross nu RALLY?


De Nederlandse beursgraadmeter de AEX index bestaat uit de 25 grootste "Nederlandse" bedrijven. Hiermee vertegenwoordigt het grotendeels de Nederlandse economie. De AEX noteert nu slechts -1,64% onder zijn 52 weeks hoogste punt van ±586,32.
 

De AEX heeft gisteren technisch een "Golden Cross" geplaatst. Een Golden Cross is een kruising van 2 voortschrijdende gemiddelden en dat is in dit geval dat de MA 20 boven de MA 50 is gestegen, zie het groene pijltje bij de koersgrafiek.
 

Weerstand AEX is 586,32 als de koers hierboven weet uit te breken en te sluiten hebben we een technische koopsignaal.

Steun AEX is 528,68 als de koers hieronder weet uit te breken en te sluiten hebben we een technische verkoopsignaal.

AEX daggrafiek +18,2% dit jaar


Conclusie: "The trend is your friend"! Mede door de "Golden Cross" is de lange termijn weer in een UP trend. Mooi koop moment is dan bij "Buy the Dips" m.a.w. koop bij een daling. Het mooiste moment is als de OBOS indicator OverSold is. Maar als de trend te krachtig is kan deze enige tijd OverBought blijven. Wanneer de koers uitbreekt en sluit boven 586,32 is er een krachtig koopsignaal.
 

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) de MA 20 is het gemiddelde van 20 dagkoersen.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.


Steun & weerstand wat is het? Mini TA cursus!
 

Met vriendelijke groeten,
Lammert Doddema

We hebben 51 gasten en geen leden online