Goedendag,
 

S&P 500 stilte voor de storm?


De S&P 500 (SPX) vertegenwoordigd de 500 grootste Amerikaanse bedrijven en dus grotendeels de US economie. Persoonlijk vind ik het één van de belangrijkste graadmeters waar het met de beurzen heen kan gaan.

SPX zit slechts 1,2% onder zijn All Time High @ 3027,98! Sinds 12 september hebben we een verkoopsignaal in de OBOS indicator onderin de grafiek, maar van een daling is nauwelijks sprake! Stilte voor de storm? Afgelopen vrijdag een "Golden Cross"! Het 20 daags voortschrijdend gemiddelde kruist boven het 50 daags gemiddelde, dit betekent dat korte en middellange termijn weer stijgend zijn.

Weerstand is 3028 de All Time High van 27 juli. Bij doorbraak en slotkoers hierboven kan de SPX middels pendulum swing stijgen richting 3234.

Steun is 2822 de recente bodems van augustus. Bij doorbraak en slotkoers hieronder kan de SPX afdalen richting de bodem begin juni rond 2728.


S&P 500 index

Belangrijke niveaus: 3028 & 2822
 

Conclusie: "The trend is your friend"! Sinds augustus eigenlijk zijwaarts. Uitbraak en slotkoers boven 3028 is essentieel voor verdere stijging. Doorbraak en slotkoers onder 2822 is dubbele breuk. Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde en de steun zijn dan beiden neerwaarts gebroken.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.
 

Steun & weerstand wat is dat? Zie mini TA cursus!

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema

We hebben 42 gasten en geen leden online