Goedendag,
 

NASDAQ 100 waar komt de uitbraak?


NASDAQ 100 (NDX) de Amerikaanse 100 grootste technologie bedrijven index geeft een goede indicatie hoe het ervoor staat betreft de grootste TECH bedrijven in de wereld. De NDX is een afgeleide van de NASDAQ Composite en vertegenwoordigd ±80% van deze index.

De NDX zit in een opwaartse trend zie de "rode trendlijn" nu rond 7566 die als trend steun fungeert. Maar de afgelopen twee maanden is er sprake van een dalende trend zie de "groene trendlijn" nu rond 7956. De grote vraag is waar komt de uitbraak bij deze 2 belangrijke niveaus?
 

Weerstand NDX is 7978, dit is de lagere top die deze maand is gevormd. Een doorbraak boven 7978 en 7956 is een technisch koopsignaal!

Steun NDX is 7645, dat is de "nieuwe" bodem van deze week. Een doorbraak onder 7645 en 7566 is een technisch verkoopsignaal!
 

NASDAQ 100 daggrafiek


Conclusie: "The trend is your friend"! Voor de lange termijn is de NDX opwaarts, maar voor de korte termijn is deze neerwaarts middels een lagere top. Deze maand was er een "Golden Cross" d.m.v. WMA 20 boven WMA 50 kruising, voor de middellange termijn is dat een koopsignaal. De OBOS indicator is OverSold hiermee neemt de kans op een stijging toe. Pas bij een uitbraak boven 8028 is er een krachtig technisch koopsignaal.


*OBOS betekent:
 ■ OverBought (over gekocht, te duur klaar om te dalen)
 ■ O
verSold (over verkocht, te ver gedaald klaar om te stijgen).

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.
 

Wat zijn steun & weerstand?
Zie de online mini TA cursus!

 


IN DEZE CORRECTIE KOPEN? KANS OP MOOIE WINSTEN?

Vermogensbeheer USA MOMENTUM sinds 2003 gemiddeld ±30% per jaar!

Vermogensbeheer op uw eigen IB rekening. Hoge rendementen met de laagste kosten, waarin de beheerder 100% mee belegd! Realtime inzage in uw portefeuille via de IBKR app (Google Play / Apple Store). Misschien interessant voor u?

Klik op AANMELDEN voor meer informatie.


Heeft u vragen?
BEL, WHATSAPP of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mij!
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema

We hebben 11 gasten en geen leden online