Goedendag,
 

USA MOMENTUM 3e kwartaal valt tegen!


Eerlijk is eerlijk mooie resultaten tonen is leuk, maar wees eerlijk als het een keer tegenzit. Eind vorig jaar en begin dit jaar sloegen we de plank volledig mis. De CRASH indicatoren gaven in oktober de 1e verkoop, 2e in november en 31 december waren we volledig uit de markt. Wat niemand voor mogelijk hield gingen de beurzen juist de eerste maanden van het jaar hard omhoog.
 

USA MOMENTUM portefeuille in Amerikaanse TOP aandelen is daarom dit jaar slecht gestart. Vanaf 31 december 2018 t/m 30 september staat het resultaat op +6,33%. Eind juli waren we de CEI-INDEX en S&P 100 gepasseerd en waren we maar slechts 2% van de NASDAQ 100 af. Een aantal aandelen gooiden in augustus en september roet in het eten waardoor het resultaat het 3e kwartaal ook achterbleef.
 

We hadden wel een EUR.USD positie wat winst opleverde en pas vanaf half april gingen we 75% in de markt, zie ook de grafiek hieronder Voornamelijk de eerste 3,5 maand zijn we ruim 15% misgelopen anders was het resultaat +21% geweest. Hadden we vol in de markt belegd was het zelfs boven de +30%. Maar goed aan het woordje ALS heb je niets, zoals het ook op de site staat "Ieder systeem faalt ooit eens"!


USA MOMENTUM sinds 31/12/2018


Conclusie: Beleggen in aandelen is investeren en niet een zaak van even in 6 maanden flink geld verdienen. Beleggen moet je minimaal 5 jaar vol kunnen houden met geld wat je eigenlijk niet nodig bent! Nogmaals ieder systeem faalt eens en het maakt niet uit of dat nu een fundamentele, technische of op algoritme gebaseerd systeem is.
 

De drie gouden tips:

  1. Reageer nooit op emoties, dat is een slechte raadgever,

  2. Wees zeer geduldig na slechte periode komt een goede,

  3. Lig liever een nacht wakker van wat je gaat doen, dat dat je wakker ligt van wat je hebt gedaan!
     


HISTORISCH is het 4 KWARTAAL één v/d betere! Nu BELEGGEN?

Vermogensbeheer USA MOMENTUM sinds 2003 gem. ±30% per jaar!

Vermogensbeheer op uw eigen IB rekening. Hoge rendementen met de laagste kosten, waarin beheerder 100% mee belegd! Realtime 24/7 inzage in uw portefeuille via IBKR app (Google Play / Apple Store). Misschien interessant voor u?

Klik dan op AANMELDEN.


Heeft u vragen?
BEL, WHATSAPP of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mij!
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema

We hebben 41 gasten en geen leden online