Goedendag,
 

DOW JONES wachten op uitbraak!


De DOW JONES Industrial Average is de index met de 30 grootste "industriële" bedrijven van Amerika, ook wel de moeder der beurzen genoemd. Dit is tevens de bekendste beurs index ter wereld en één van de leading indicators waar het met de economieën heen kan gaan.

De winst van de DOW is dit jaar +14,83%, nagenoeg al behaald in de eerste 3,5 maanden (+14,1%). De DOW beweegt sinds april dan ook nagenoeg zijwaarts. Trekken we een lijn onder de bodems van eind mei en midden augustus dan is er steun rond 26025 op de stijgende "rode trendlijn" Trekken we een lijn over de toppen van midden juli en begin september dan is er weerstand rond 27198 op de dalende "groene trendlijn".
 

Weerstand is de All Time High slot op 27360. Hieronder ligt de lagere top rond 27215 en de dan de dalende "groene trendlijn" rond 27198. Deze fungeren beiden nu eerst als weerstand. Uitbraak boven 27215 is een eerste technisch koopsignaal en boven 27360 een sterk koopsignaal.

Steun is de bodem van begin oktober rond 26075. Hieronder ligt de stijgende "rode trendlijn" rond 26025 met daaronder de bodem van augustus rond 25479. Cruciale bodem en steun voor de langere termijn ligt op 24815 een doorbraak hieronder is een sterk verkoopsignaal.


DOW JONES index dag grafiek

 

Conclusie: "The trend is your friend"! Sinds april is er eigenlijk geen trend en beweegt de DOW JONES zijwaarts met uitschieters naar boven en naar beneden. De eerste cruciale punten zijn de "groene 27198 en rode 26025 trendlijnen" een uitbraak uit één van deze lijnen kan de richting bepalen waar het heen kan gaan. Er is nu namelijk sprake van hogere bodems, maar ook van lagere toppen, wachten dus op de uitbraak!

De belangrijkste punten zijn de All Time High slotkoers 27360 met hierboven een krachtige KOOP signaal en de bodem van eind mei op 24815 met hieronder een krachtige VERKOOP signaal. De OBOS indicator is neutraal maar stijgend. Die geeft weinig info het kan zowel omhoog als omlaag!


*OBOS betekent:
 ■ OverBought (over gekocht, te duur klaar om te dalen)
 ■ O
verSold (over verkocht, te ver gedaald klaar om te stijgen).


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.

 

Steun & weerstand wat bekent het? Zie mini TA cursus!
 


BELEGGEN MET BOVEN GEMIDDELDE RENDEMENTEN?

Zie USA MOMENTUM een speculatieve aandelen portefeuille, beleggen voor de lange termijn met boven gemiddelde resultaten.

Vermogensbeheer op uw eigen IB rekening. Hoge rendementen met de laagste kosten, waarin de beheerder 100% mee belegd! Realtime 24/7 inzage in uw portefeuille via de IBKR app (Google Play / Apple Store).

Misschien interessant voor u? KLIK HIER of klik op AANMELDEN om direct mee te beleggen.


Heeft u vragen?
BEL, WHATSAPP of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mij!
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema

We hebben 45 gasten en geen leden online