Goedendag,
 

NASDAQ 100 breekt uit, koersdoel 8700!


NASDAQ 100 (NDX) de Amerikaanse 100 grootste technologie bedrijven index geeft een goede indicatie hoe het ervoor staat betreft de grootste TECH bedrijven in de wereld. De NDX is een afgeleide van de NASDAQ Composite en vertegenwoordigd ±80% van deze index.

De NDX zit in een opwaartse trend zie grafiek hieronder met de opwaartse "rode stippellijn" zo rond 7602 die als trend steun fungeert. Eerste weerstand was de neerwaartse "licht groene stippellijn" zo rond 7948 deze is vrijdag definitief uitgenomen. Mede hierdoor kunnen we hogere koersen verwachten.
 

Weerstand NDX was 8027,18 de All Time High (ATH). Wanneer een TOP wordt uitgenomen is dat een technisch koopsignaal. Een eerste koersdoel kan dan berekend worden middels de pendulum swing en dat is 8027 + (8027 - 7354) = 8700!

Steun NDX is 7602, dat is de opwaartse trend oftewel de "rode stippellijn" een doorbraak hieronder kan een verdere daling uitlokken richting de bodem van augustus rond 7354. Een doorbraak hieronder geeft als koersdoel de bodem van juni rond 6936.
 

NASDAQ 100 daggrafiek


Conclusie: "The trend is your friend"! Is na een consolidatie fase (zijwaartse trend) weer opwaarts. De NDX bewoog sinds april tot vorige week zijwaarts met kleine uitschieters naar boven en beneden. Met de uitbraak boven de ATH kan de NDX zijn weg vervolgen richting koersdoel 8700. De OBOS indicator zit wel rond de OverBought zone, waardoor er eerst winstnemingen plaats kunnen gaan vinden alvorens we hoger kunnen gaan.


*OBOS betekent:
 ■ OverBought (over gekocht, te duur klaar om te dalen)
 ■ O
verSold (over verkocht, te ver gedaald klaar om te stijgen).


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.
 

Wat zijn steun & weerstand?
Zie de online mini TA cursus!

 


TOP UITBRAAK! NU KOPEN & KANS OP WINST.

Vermogensbeheer USA MOMENTUM sinds 2003 gemiddeld ±30% per jaar!

Vermogensbeheer op uw eigen Lynx rekening. Hoge rendementen met de laagste kosten, waarin de beheerder 100% mee belegd! Realtime inzage in uw portefeuille via de LYNX app (Google Play / Apple Store). Misschien interessant voor u?

Klik op AANMELDEN voor meer informatie.


Heeft u vragen?
BEL, WHATSAPP of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mij!
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema

We hebben 54 gasten en geen leden online