Goedendag,
 

DOW uitbraak een feit, nu correctie?


De DOW JONES Industrial Average is de index met de 30 grootste "industriële" bedrijven van Amerika, ook wel de moeder der beurzen genoemd. Dit is tevens de bekendste beurs index ter wereld en één van de leading indicators waar het met de economieën heen kan gaan.

Dow Jones Industiral Average is evenals de andere US indices uitgebroken boven hun All Time High's (ATH = hoogste koers ooit). De koersen zijn mooi opgelopen en dat is een bevestiging van de opgaande trend. Belangrijke niveaus zijn de steun en de weerstand.
 

Weerstand is de All Time High van 19 november j.l. op 28090. Bij een doorbraak boven deze ATH kan de koers verder stijgen richting de koersdoel berekend middels de pendulum swing 27389+(27389-25339) = 29439.

Steun was de vorige weerstand op 27389. Een doorbraak hieronder geeft veel ruimte naar de onderkant. Eerst betekenis volle steun is pas rond 25743 de bodem van begin oktober met direct daaronder 25339 de bodem van augustus.


DOW JONES index dag grafiek

Conclusie: "The trend is your friend"! Deze is na 4 maanden duidelijk opwaarts gericht sinds november. De korte MA20, middellange MA50 en lange termijn MA200 trends worden ook duidelijk aangegeven door de voortschrijdende gemiddelde. De DOW noteert zelfs boven alle 3, daarnaast noteert de MA 20 boven de MA 50 en beiden noteren weer boven de MA 200 conclusie de TREND is UP!

De OBOS indicator is nog OverBought maar noteert zo rond de 50, wat aangeeft dat we al richting de neutrale zone gaan. Er kunnen a.s. week nog wat winstnemingen gaan plaatsvinden zodat de OBOS OverSold is. Dat zou uiteraard een perfect moment zijn om in de markt te stappen of om bij te kopen. Daling richting 27389 ligt het meest voor handen.
 

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) de MA 20 is het gemiddelde van 20 dagkoersen.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.


Wat zijn steun & weerstand?
Zie de online mini TA cursus!

 


BELEGGEN & HOGE RENDEMENTEN?

Zie USA MOMENTUM een zeer speculatieve aandelen portefeuille.

USA MOMENTUM uurgrafiek november, versus S&P 100 & NDX 100.

 

Vermogensbeheer via Helliot Vermogensbeheer NV middels een eigen Lynx rekening. Hoge rendementen met lage kosten, waarin de beheerder 100% mee belegd! Realtime inzage in uw portefeuille via de LYNX app (Google Play / Apple Store). Misschien interessant voor u?

Voor meer informatie KLIK HIER of KLIK HIER om direct aan te melden.


Heeft u vragen?
BEL, WHATSAPP of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mij!
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema

We hebben 46 gasten en geen leden online