Goedendag,
 

EURUSD trend omkeer of daling 1,07?


De EUR.USD heeft sinds mei 2018 een verkoop signaal en sindsdien zit de valuta paar EUR.USD dan ook in een neerwaartse trend. Sinds juli / september 2018 zit de EUR.USD ook in een dalende trendkanaal zie de twee parallel dalende rode trendlijnen.
 

Weerstand heeft de EUR.USD nu op de dalende "rode" trendlijn zo rond 1,11738. Bij doorbraak en slotkoers hierboven is er stijgingspotentie richting de vorige top zo rond 1,1393.

Steun heeft de EUR.USD in eerste instantie op de korte termijn oplopende groene stippellijn trend zo rond 1,10199. Bij doorbraak en slotkoers hieronder kan de EUR.USD dalen naar de vorige bodem zo rond 1,0898. Als de steun 1,0898 geen stand houdt kan de EUR.USD zelfs afdalen tot onder de 1,07 onderkant rode trendkanaal is zelfs 1,0666.


EUR.USD dag grafiek

Conclusie: "The trend is your friend"! Deze is overduidelijk sterk neerwaarts. Inmiddels is de korte termijn opwaarts zie de groene opwaartse stippel trendlijn. Een doorbraak boven 1,11738 is een trendbreuk en dat zou een ommekeer kunnen zijn betreft de EUR.USD, terwijl een doorbraak en slotkoers onder 1,10199 een nieuwe daling kan veroorzaken.

De OBOS indicator zit momenteel net boven neutraal (50) en is stijgend. Dat zou kunnen betekenen dat de EUR.USD nog iets verder kan stijgen alvorens er weer een daling aan zit te komen. Boven 1,11738 zou de OBOS zelfs langere tijd OverBought kunnen zijn, er is dan een trendbreuk.
 

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) de MA 20 is het gemiddelde van 20 dagkoersen.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.Heeft u vragen?
BEL, WHATSAPP of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mij!
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema

We hebben 106 gasten en geen leden online