Goedendag,
 

S&P 100 a.s. week doorbraak, koersdoel 1435!


De S&P 100 (OEX) vertegenwoordigd de 100 grootste Amerikaanse bedrijven en dus grotendeels de US economie. De OEX is een afgeleide van de S&P 500 index en vertegenwoordigd ±63% van deze index en bijna 51% van de aandelen kapitaal in Amerika (jan. 2017). Persoonlijk vind ik het een belangrijke graadmeter hoe het met de economie van Amerika gaat.
 

De S&P 100 gaat op volle toeren verder omhoog. A.s. week grote kans dat we een doorbraak en nieuwe ATH (All Time High) = hoogste koers ooit 1404,63 op de score borden gaan zien. Een doorbraak en slotkoers boven een ATH is een sterk technisch koopsignaal. Meestal volgt daarna eerst wat kleine winstnemingen om daarna de weg omhoog te vervolgen. Belangrijkste niveaus zijn in eerste instantie dan ook:
 

Weerstand op 1404,63 de ATH van 27 november. Bij een doorbraak en slotkoers hierboven is het koersdoel 1435 slechts een kwestie van tijd die "waarschijnlijk" dit jaar nog aangeraakt kan worden. Het koersdoel kan worden berekend middelde de pendulum swing 1340,99 + (1340,99-1246,74) = afgerond 1435.

Steun nu 1366,56 dat was tot dusver de correctie die ik verwachtte, maar het was slechts een minuscuul dipje die niet tot 1341 kwam. De bodem van 3 december werd gevormd door een "hammer candlestick patroon" zie groene circel. Zo'n koerspatroon geeft "bijna" altijd een bodem aan. Een doorbraak en slotkoers onder 1366 kan alsnog een grotere correctie uitlokken richting de vorige weerstand 1341.


S&P 100 index

Belangrijke niveaus: 1405 & 1366
 

Conclusie: "The trend is your friend"! Hij lijkt erop dat deze zelfs accelereert naar boven. De dipje in de afgelopen 6 beursdagen stelt eigenlijk nauwelijks iets voor. Een doorbraak en slotkoers boven 1405 kan zelfs de bekende "Kerst Rally" inluiden hoewel dat eigenlijk nog te vroeg is. Meestal heb je de 1e á 2e week in december een correctie om vervolgens een rally te krijgen, hoewel dat vorig jaar wel totaal anders was.

De OBOS indicator is van OverBought naar neutraal gezakt en begint sinds afgelopen vrijdag weer te stijgen. Dat betekent dat de massa de koersen toch richting hogere niveaus willen tillen. Ook de VOLume was afgelopen vrijdag uitzonderlijk hoog, bijna het dubbele van het 200 daags gemiddelde. Al met al positieve signalen voor een verdere stijging.
 

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) de MA 20 is het gemiddelde van 20 dagkoersen.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaand is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.


Steun & weerstand wat is het? Mini TA cursus!


PS: Sinds oktober is CE-INVESTMENTS partner bij Helliot Vermogensbeheer NV. Per 1 december beheren zij de Amerikaanse aandelen portefeuilles USA MOMENTUM en RUSSELL 1000 MOMENTUM. Helliot staat onder toezicht van de AFM. Met beide portefeuilles hebben we een perfecte mix van zeer speculatieve aandelen portefeuilles en storm vast belegging portefeuilles.

Wilt u direct mee beleggen in USA of R1K MOMENTUM [ KLIK HIER ] voor meer informatie kijk op www.ce-investments.com met realtime rendementen en grafieken omtrent de ontwikkelingen van beide portefeuilles USA en R1K MOMENTUM.

Onze beleggingsstrategie voor USA & R1K MOMENTUM is alleen passend bij cliënten met een zeer speculatief risicoprofiel voor het betreffende deel van hun vermogen.


Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema

We hebben 42 gasten en geen leden online