Goedendag,
 

S&P 100 hangt er correctie in de lucht?


De S&P 100 (OEX) vertegenwoordigd de 100 grootste Amerikaanse bedrijven en grotendeels de US economie. De OEX is een afgeleide van de S&P 500 index en vertegenwoordigd ±63% van deze index en bijna 51% van de aandelen kapitaal in Amerika (jan. 2017). Persoonlijk vind ik het een belangrijke graadmeter hoe het met de economie van Amerika gaat.
 

De S&P 100 heeft koersdoel 1435 al in december bereikt (zie nieuwsbrief 8 december) en is doorgestoomd naar 1458,30. Dat is de nieuwe ATH (All Time High) van 2 januari 2020. Afgelopen vrijdag leek het erop dat de correctie werd ingezet, maar uiteindelijk herstelde de index zich na een lagere opening en sloot uiteindelijk op -0,8%.
 

Weerstand is nu 1458,30 de ATH van 2 januari j.l. Een koersdoel kan nog niet echt worden berekend, omdat we nog geen correctie van betekenis hebben gehad.

Steun is nu 1404,63 dat was ATH van 27 november vorig jaar. W.I.N.S.T. Weerstand Is Nu STeun is hier van toepassing. In de technische analyse is héél vaak een vorige weerstand de nieuwe steun bij een opwaartse trend. Bij doorbraak en slotkoers onder 1404,63 is er steun op 1366,56.


S&P 100 index

Belangrijke niveaus: 1458 & 1404
 

Conclusie: "The trend is your friend"! Deze is sterk opwaarts getuige dat de *MA20 boven de MA50 noteert en deze beide MA's noteren weer boven de MA 200. Voor nu geldt dan ook "BUY THE DIPS" m.a.w. koop bij dalingen. Een daling zo nabij de 1404 is dus één van de mooie koop momenten.

De *OBOS indicator zakt van OverBought richting neutraal en bij OverSold hebben we een mooi KOOP moment. De VOLumes zijn de afgelopen uitzonderlijk hoog donderdag bij de nieuwe ATH zelfs de hoogste volume in 52 weken. Als de S&P 100 daalt en de volumes zaken dan wordt dat dus niet massaal gedragen en is de kans redelijk groot dat we nieuwe ATH's dit jaar gaan zien.
 

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA = Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) de MA 20 is het gemiddelde van 20 dagkoersen.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaand is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.

 


USA MOMENTUM eerste handelsdag met flinke stijging gestart +5,1%. Vrijdag leek het erop dat het grotendeels zou worden teruggeven wegens dodelijke aanslag op Iraanse generaal Qassim Soleimani. Maar het viel mee, -0,98% was de daling en het resultaat is gemiddeld ±4,0% dit jaar.


USA MOMENTUM 1e week dit jaar +4,0%

Belangrijkste is dat we het beter doen als de NASDAQ 100 en S&P 100 index. Met start van het nieuwe jaar lijkt het de goede kant op te gaan.

 

Wilt u direct mee beleggen in USA MOMENTUM [ KLIK HIER ] voor meer informatie kijk op www.ce-investments.com met realtime rendementen en grafieken omtrent de ontwikkelingen van beide portefeuilles USA en R1K MOMENTUM.

Onze beleggingsstrategie voor USA MOMENTUM is alleen passend bij cliënten met een zeer speculatief risicoprofiel voor het betreffende deel van hun vermogen.


CE-INVESTMENTS is partner bij Helliot Vermogensbeheer NV zij beheren de portefeuille USA MOMENTUM. Met USA MOMENTUM en Storm Vast Beleggen van Helliot hebben we dan ook een perfecte mix. Helliot Vermogensbeheer NV staat onder toezicht van de AFM.


Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema

We hebben 214 gasten en geen leden online