Goedendag,
 

NASDAQ 100 correctie, koersdoel 8700?


NASDAQ 100 (NDX) de Amerikaanse 100 grootste technologie bedrijven index geeft een goede indicatie hoe het ervoor staat betreft de grootste TECH bedrijven in de wereld. De NDX is een afgeleide van de NASDAQ Composite en vertegenwoordigd ±80% van deze index.
 

De NDX is eigenlijk al sinds half oktober 2019 *OverBought (= over gekocht, te duur en klaar om te dalen)! Er is nog geen noemenswaardige correctie geweest. Sinds afgelopen vrijdag zijn er nu drie noemenswaardige dingen waardoor een correctie wordt ingezet.

1). NASDAQ 100 en US indices zijn behoorlijk OverBought,

2). Vrijdag is er bekend ommekeer patroon gevormd "*Bearish Engulfing Candlestick Pattern",

3). Het Corona virus is en wordt volgens mij omvangrijker dan wat media tot nu toe doorgeven!
 

Weerstand NDX is 9272,37 de All Time High (ATH) = hoogste koers ooit, van afgelopen vrijdag 24 januari. Pas boven een ATH is er weer een sterk technische KOOP signaal.

Steun NDX is 8700, dat was het koersdoel dat ik aangaf in de nieuwsbrief van 29 okt 2019. W.I.N.ST mijn gezegde van: Weerstand is Nu STeun. Het koersdoel 8700 was slechts van korte tijd weerstand. Deze weerstand dient nu als steun en is het eerste koersdoel.
 

NASDAQ 100 daggrafiek


Conclusie: "The trend is your friend"! De TREND is zeer sterk opwaarts, maar de grootste kans is nu eerst een daling richting 8700. Dat was een voormalige koersdoel. Wanneer de OBOS indicator hier OverSold gaat, dan is dat een perfect moment om te gaan kopen. Dat gaan wij dan ook zeker doen bij onze nieuwe klanten en nieuwe bijstortingen.

Persoonlijk verwacht ik a.s. week wel een reactie op de bovengenoemde drie punten, waarbij voornamelijk de Corona Virus uitbraak aanleiding geeft tot winstnemingen en dus eerst een correctie.


*OBOS betekent:
 ■ OverBought (over gekocht, te duur klaar om te dalen)
 ■ O
verSold (over verkocht, te ver gedaald klaar om te stijgen).
 

*Bearish engulfing pattern
https://ce-investments.com/charts/2020/be_candle.gif
 

Een bearish engulfing patroon is een sterk omkeersignaal op een top. Het patroon bestaat uit twee candlesticks waarbij de tweede candle de eerste candle volledig omsluit. Het is hierbij geen vereiste dat de 2e candle ook de schaduwen van de eerste candle opslokken. Wanneer de eerste candle een zeer kleine body heeft, en de tweede een zeer grote body, dan vergroot dit de betrouwbaarheid van het patroon. Een hoog volume bij de tweede candle vergroot ook de kans op een trendomkering, dat was afgelopen vrijdag dan ook het geval.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.
 

Wat zijn steun & weerstand?
Zie de online mini TA cursus!

 


MEE BELEGGEN NA AANSTAANDE CORRECTIE!

Vermogensbeheer USA MOMENTUM sinds 2003 gemiddeld ±30% per jaar!

Vermogensbeheer op uw eigen Lynx rekening. Hoge rendementen met de laagste kosten, waarin de beheerder 100% mee belegd! Realtime inzage in uw portefeuille via de LYNX app (Google Play / Apple Store). Ook interessant voor u?

Klik op AANMELDEN om direct mee te beleggen na de correctie!


Heeft u vragen?
BEL, WHATSAPP of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mij!
 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema

We hebben 68 gasten en geen leden online