Goedendag,
 

AEX, nu mooi KOOP moment?


De Nederlandse beursgraadmeter de AEX index bestaat uit de 25 grootste "Nederlandse" bedrijven. Hiermee vertegenwoordigt het grotendeels de Nederlandse economie.
 

AEX index heeft ook last van de Corona Virus evenals alle indices wereldwijd. De onzekerheid wat voor invloed deze virus heeft op de wereld economie speelt nu parten welke kanten het op kan gaan. Inmiddels heeft de AEX een correctie laten zien van -4,4% vanaf zijn 52 weeks hoogte punt. Het positief rendement aan begin van deze maand is omgeslagen naar een verlies van -2,5% over de maand januari. Hoe nu verder?
 

Wat zijn de belangrijkste niveaus betreft de AEX?

Weerstand AEX is 616,46 het 52 weeks hoogte punt moet eerst doorbroken worden wil de trend zijn opwaartse trend vervolgen. Een koersdoel kunnen we momenteel nog niet berekenen omdat we nog geen "hogere bodem" hebben bereikt!

Steun AEX is 581,02 dat was het laagste punt in december vorig jaar en daar is de AEX nog +1,46% boven. Bij een doorbraak en slotkoers onder 581,02 is er steun op het MA 200 het 200 daags voortschrijdend gemiddelde rond 575. Direct daaronder is er steun op de opwaartse trend sinds 2019 nu rond 570.

AEX daggrafiek


Conclusie: "The trend is your friend"! Voor de middellange termijn is de TREND positief zie MA20 boven MA50. We hebben voor het eerst weer een serieuze correctie sinds begin oktober 2019 zie OBOS indicator. Aangezien de TREND duidelijk opwaarts is zie ook de hogere toppen en hogere bodems (rode en groene circels) en de OBOS OverSold geldt dan ook de beurswijsheid "BUY THE DIPS". Verwachting is aanstaande week een KOOP signaal.

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) de MA 20 is het gemiddelde van 20 dagkoersen.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaand is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.


Wat zijn steun & weerstand?
Zie de online mini TA cursus!


De AEX staat op -2,49% terwijl wij gemiddeld met USA MOMENTUM op +3,12% staan in januari. We verwachten deze of volgende week een pracht instap moment. Wilt u onbezorgd u geld laten beheren met bovengemiddelde rendementen in Amerikaanse aandelen? Waarbij de beheerder zelf ook 100% mee belegd!

  1. KLIK HIER voor meer informatie?

  2. KLIK HIER voor direct aanmelden!
     

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema

We hebben 122 gasten en geen leden online