Goedendag,
 

AEX koersdoel 643,6 pas na...?


De Nederlandse beursgraadmeter de AEX index bestaat uit de 25 grootste "Nederlandse" aandelen (bedrijven). Hiermee vertegenwoordigt het grotendeels de Nederlandse economie.
 

In het weekend schreef ik dat de AEX flink OverSold was en deze is zelfs nu nog OverSold. Maandag was er gelijk een KOOP signaal en hierdoor is er middels een hogere bodem de opwaartse trend een feit. De TREND is opwaarts en er is pas sprake van een TREND ommekeer als een paar steun niveaus worden gebroken.
 

Wat zijn de belangrijkste niveaus betreft de AEX?

Weerstand AEX is 616,5 het 52 weeks hoogste punt dat eerst moet worden doorbroken voordat we een TECHNISCH koop signaal hebben. Bij een doorbraak en slotkoers boven 616,5 hebben we een koersdoel dat kan worden berekend middels de "pendulum swing" 616,5+(616,5-589,4) = 643,6!

Steun AEX is 589,4 dat is de nieuwe hogere bodem en tevens het eerste belangrijke punt om in de gaten te houden. Bij een doorbraak en slotkoers onder 589,40 ligt de volgende steun op 581,02 de bodem van december. Daar weer onder ligt steun op de trendlijn van 2019 nu rond 571, breekt deze trendlijn dan is er "waarschijnlijk" sprake van een TREND breuk.


AEX daggrafiek


Conclusie: "The trend is your friend"! Is opwaarts en bevestigd door een hogere bodem op 589,4. De koers is nu tevens boven de MA 20, MA 50 en MA 200. Een uitbraak en slotkoers boven 616,5 geeft een hogere top en is een bevestiging van "waarschijnlijk" stijgende koersen. Onder 589,4 begint de situatie "waarschijnlijk" een draai te krijgen, maar zover is het nog niet.

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) de MA 20 is het gemiddelde van 20 dagkoersen.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaand is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.


Wat zijn steun & weerstand?
Zie de online mini TA cursus!


AEX staat dit jaar nu op +1,46% terwijl wij gemiddeld met USA MOMENTUM op ±11% staan. Binnenkort nieuwe KOOP signalen. Ook onbezorgd u geld laten beheren met bovengemiddelde rendementen in Amerikaanse aandelen? Waarin de beheerder zelf 100% mee belegd en dus niet zoals vele vermogensbeheerders alleen het geld maar beheren!

  1. KLIK HIER voor meer informatie?

  2. KLIK HIER werkwijze, aanmelden!


Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema

We hebben 139 gasten en geen leden online