Goedendag,
 

S&P 100 corrigeert niet & USA MOMENTUM!


De S&P 100 vertegenwoordigd de 100 grootste Amerikaanse bedrijven. Het is een afgeleide van de S&P 500 index en vertegenwoordigd ±63% van deze index en ±51% van het aandelen kapitaal in Amerika. Het is een belangrijke pijler betreft de Amerikaanse economie.

Macro- en economisch gegevens lopen deze überhaupt wel synchroon met de markten?

De markt oftewel de beurzen hebben altijd gelijk en kijken niet hoe het macro- en economisch ervoor staat. De beurzen gaan altijd hun eigen gang. Er wordt zoals nu veel gespeculeerd (COVID-19 vaccin en heropening van de economieën) waardoor de markten stijgen. Dat is nog nooit zo duidelijk geweest als tijdens deze "Corona Flash Crash", met de snelste daling en snelste stijging ooit.

Ondanks dat de corona virus brandhaarden zich van Europa naar Amerika en Zuid-Amerika verplaatsen en er een 2e golf in Amerika gaande is, blijven de US indices vrolijk verder stijgen alsof er niets aan het handje is. De NASDAQ plaatste gisteren zelfs een All Time High dat is een hoogste koers ooit.

De S&P 100 zie grafiek hieronder is slechts 5,6% vanaf de All Time High verwijderd. Deze laat een stijging van +41,5% zien vanaf het diepste punt op 23 maart, zonder ook maar één noemenswaardige correctie!


S&P 100 index daggrafiek

Conclusie: "The trend is your friend"! Wachten is op een correctie van 10% of meer of als de OBOS indicator OverSold is en een KOOP signaal geeft. Voor uitleg wanneer een BULL of BEAR market start en wanneer er sprake is van een beurscorrectie zie: www.bullofbear.com.

De uitbraak boven de USA CRASH TREND indicator op 24 april en de koopsignaal op 27 mei in USA BIG CRASH indicator zijn bevestigingen dat de BULL markt is gestart. Alle signalen staan op groen middels de vernieuwde "CRASH methode" zie volledige uitleg op www.crashindicator.com.


De OBOS indicator deze geeft aan of de markt te duur of goedkoop is en is al sinds eind maart OverBought. Iedere kleine dip wordt direct aangegrepen om weer volop aandelen te kopen. Dit geeft aan dat de BULLS veel sterker zijn dan de BEARS conclusie "Buy the Dips" koop op dalingen.

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.

USA MOMENTUM slechtste 1e half jaar ooit -25,2%.

Het is mooi om top resultaten te tonen, maar de 1e helft van 2020 is er één om snel te vergeten. De start dit jaar was zeer goed, in de eerste 6 weken stonden we op +22% om vervolgens te zakken in exact 1 maand naar -25,2%. De CRASH indicatoren reageerden te laat door de extreme snelle daling op de beurzen wereldwijd.

De CRASH indicatoren zijn voor de 2e keer sinds 1998 opnieuw geherprogrammeerd. We zijn van de WEEK grafieken afgestapt, doordat deze te laat zijn bij extreem snelle dalingen. Er wordt alleen nog naar DAG grafieken gekeken. Voor uitleg vernieuwde methode zie: www.crashindicator.com.

De aandelen selectie is daarentegen nog nooit gewijzigd sinds 1992, aandelen worden geselecteerd middels een vaste algoritme die de keus voor 95% bepaald. De resterende 5% is dan een TREND / MOMENTUM bepaling. Naar Technische Analyse en de OBOS indicator wordt nauwelijks gekeken.

USA MOMENTUM daggrafiek

Hierboven USA MOMENTUM versus USA MOMENTUM NEW met vernieuwde CRASH methode, DOW JONES en S&P 500. De vernieuwde CRASH methode geeft veel vertrouwen voor de toekomst en doet het zelfs beter dan de DOW en S&P dit jaar..

De USA MOMENTUM portefeuille bestaat uit 3 verschillende methodes! Namelijk een aandelen selectie, een EUR.USD positie en een CRASH methode. Alle drie methodes staan dan ook los van elkaar.

De aandelen worden slechts 1x per maand bekeken en geselecteerd. De EUR.USD positie is een lange termijn LONG of SHORT positie en de CRASH methode is om gedeeltelijk of volledig in of uit aandelen te gaan.

Ondanks dat de markten doorstijgen is het nu wachten op een DIP en vroeg of laat zal deze komen. Als de CRASH methode dan nog op koop staat en de OBOS is OverSold kan dat een perfect KOOP moment zijn en kan het hopelijk weer hard omhoog gaan.

USA MOMENTUM versus USA MOMENTUM NEW met vernieuwde CRASH methode een verbetering van ±7% per jaar!


Vermogensbeheer
USA MOMENTUM sinds 2003 gemiddeld ±30% per jaar!

Vermogensbeheer op een eigen Lynx rekening. Hoge rendementen met de laagste kosten, waarin de beheerder 100% mee belegd! Realtime inzage in uw portefeuille via de LYNX app (Google Play / Apple Store). Ook interessant voor u?

KLIK HIER voor MEER INFO en AANMELDEN om mee te beleggen na een correctie.


Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema

We hebben 26 gasten en geen leden online