Goedendag,
 

CEI WORLD INDEX correctie in gang gezet?


De CEI WORLD INDEX is een eigen index van Capital Equity Investments deze vertegenwoordigd de grootste kapitaal gewogen indices in de wereld. Hiermee is goed te zien hoe de beurzen er wereldwijd voor staan. Voor meer informatie zie: CEI INDEX.

CEI WORLD INDEX is de start van een correctie in gang gezet?

Blijkbaar begint het besef langzamerhand bij beleggers door te dringen dat we nog niet van de COVID-19 pandemie af zijn. Florida zijn de besmetting niet meer zo hoog geweest als de laatste dagen. In Spanje nemen de besmettingen weer flink toe, Verenigd Koninkrijk heeft dit weekend zelfs een reisverbod voor Spanje ingesteld. In Antwerpen lopen de besmettingen weer op! Hoe gaan de beurzen op dit nieuws reageren?

Intel (INTC) rapporteerde vrijdag resultaten over het tweede kwartaal die de verwachtingen overtroffen, met een omzetstijging van 20% en een aangepaste winst per aandeel van 16%. Ondanks de sterke groei stelde halfgeleiderfabrikant Intel beleggers teleur toen men zei dat de volgende generatie microprocessors met ten minste zes maanden zouden worden uitgesteld. Intels vertraging is weer geweldig nieuws voor AMD. Is dit het begin van een correctie? We zullen het zien na de cijfers deze week van de 5 grootste S&P 500 bedrijven:  Facebook, Apple, Amazon, Google & Microsoft.

Hoe staat het er technisch wereldwijd ervoor?

Dan kijken we naar de CEI INDEX met de belangrijkste niveaus:

Weerstand is 2437 en bij een doorbraak en slotkoers hierboven kan de opgaande trend een vervolg krijgen en is het eerste koersdoel de alltime high van 20 februari 2020 op 2643.

Steun is 2276 en bij een doorbraak en slotkoers hieronder is de volgende steun zo rond 2211. Onder 2211 is er betreft de middellange termijn een trendbreuk en kan de koers zelfs terug zakken naar 1800.


CEI index daggrafiek

Conclusie: "The trend is your friend"! Voor de korte termijn en lange termijn is deze neerwaarts getuige dat de koers onder de *MA 20 en MA 200 is gesloten. Steun voor de middellange termijn is betreft de MA 50 zo rond 2327. Eind conclusie: wereldwijd wordt er een NEUTRALE signaal afgegeven middels de CEI INDEX.

Als de MA 20 onder de MA 200 duikt is dat een signaal dat er meerdere dalende koersen aan zitten te komen, maar zover is het nog niet. Voor uitleg wanneer een BULL of BEAR market start en wanneer er sprake is van een beurscorrectie zie: www.bullofbear.com.

De CRASH indicator onderin de grafiek staat op KOOP en wanneer de *OBOS indicator dan op OverSold staat kan dat een mooi KOOP signaal zijn.. Betreft de vernieuwde CRASH methode staat alles op KOOP. Voor meer informatie hierover zie: www.crashindicator.com.


De OBOS indicator geeft aan of een markt te duur of goedkoop is en deze is al sinds eind maart OverBought. Ieder dipje wordt direct aangegrepen om weer volop aandelen te kopen. Dit geeft aan dat de BULLS sterker zijn dan de BEARS. Conclusie "Buy the Dips" koop op dalingen en blijkbaar zit deze eraan te komen.

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) de MA 20 is het gemiddelde van 20 dagkoersen.

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.


Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema

We hebben 21 gasten en geen leden online