Goedendag,

USA MOMENTUM resultaat 2020!

Allereerst de beste wensen voor 2021!

Het resultaat van USA MOMENTUM was in de eerste 6 weken echt voortreffelijk +22% gaf de teller aan op 19 februari 2020. Maar daarna sloeg het corona virus (covid-19) flink toe en moest ook USA MOMENTUM eraan geloven.

Als snel hadden we een daling van 22% vanaf de All Time High, om vervolgens iets op te veren. De CRASH indicatoren die voor het eerst in 2015 waren aangepast gaven nog geen verkoop signaal. Binnen 4 weken vanaf de ATH stonden we 42% lager om uiteindelijk met 36% verlies uit te stappen.

Het is mooi om top resultaten te laten zien, maar dit is een flinke domper om weg te werken. Aangezien USA MOMENTUM met 50% effectenkrediet werkt gaat alles veel sneller zowel de stijgingen als ook de dalingen.

Conclusie van 2020 is: "De CRASH indicatoren reageerden te traag op de snelste beurscrash aller tijden". Tijdens de intelligente lockdown werd 6 weken dagelijks geanalyseerd en geprogrammeerd hoe dit beter kon, met als resultaat de 2e grafiek.

USA MOMENTUM daggrafiek

De eerste 6 weken tijdens de intelligente lockdown is er hard gewerkt aan een oplossing om sneller te reageren bij SNELLE koersdalingen. Sinds 2000 is er voor het eerst een aanpassing geweest in 2015 betreft de CRASH indicatoren door wekelijkse data te gebruiken met een vertraging.

Bij een abrupte daling zoals de CORONA crash werkt dat echter niet naar behoren en is alles aangepast naar dagelijkse data zonder vertraging. Hierdoor kan er veel sneller gereageerd worden om te verkopen, maar ook om te kopen.

USA MOMENTUM daggrafiek versus NEW methode!

Met de vernieuwde methode waren we 13 dagen eerder uitgestapt, zie diepste punten in grafiek hierboven en 8 dagen eerder volledig ingestapt, ondanks dat de markt fors OverBought was.

Het resultaat in 2020 van USA MOMENTUM is uitgekomen op -5,4% en met de vernieuwde methode was dat +57,7% geweest. Helaas, achteraf kijk je een koe in de kont, zeggen we dan hier in Groningen, maar het biedt wel perspectief voor de toekomst.

De vernieuwde CRASH methode is terug getest met data tot 1983 en levert een aanzienlijke verbetering op aan ons track-record en hopelijk ook voor de toekomst. Voor meer informatie betreft de vernieuwde CRASH methode zie: www.crashindicator.com

Uiteraard is deze verbetering niet meegenomen in de track-record op de site, dat is de werkelijke resultaat.

Helaas was 2020 het slechtste jaar sinds 2003, maar biedt perspectief voor de toekomst!

Vermogensbeheer USA MOMENTUM resultaten sinds 2003 met een gemiddeld rendement van ±25% per jaar!

Vermogensbeheer op een eigen Lynx rekening. Hoge rendementen met de laagste kosten, waarin de beheerder 100% mee belegt! Realtime inzage in uw portefeuille via de LYNX app (Google Play / Apple Store). Is dit interessant voor u in 2021?

KLIK HIER voor MEER INFO en AANMELDEN om mee te beleggen.

Wat gaan de beurzen in 2021 doen?

Die vraag kan ik pas na 5 beursdagen beantwoorden middels de 1e vijf beursdagen indicator. Vorig jaar was de voorspelling weer goed zie: 1e vijf beursdagen indicator, positief 2020!


Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema

We hebben 27 gasten en geen leden online