N I E U W S B R I E F  -  01 april 2007 (13:20)


Goede middag,

AEX moment v/d waarheid "forse daling" of "BULL run" ?!?

Afgelopen week is de Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index weer weggezakt met een verlies van -0,7%! De Amerikaanse leidende DOW JONES index heeft een verlies geboekt van -1,0% en technologie beurs NASDAQ boekt verlies van -1,4%.

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index vertoont een top patroon namelijk een Island Reversal. Zoals u in onderstaande daggrafiek kunt zien zijn de laatste 7 dagen die in de gele cirkel staan een eiland aan het vormen te opzichte van de voortgaande trend. Zo'n patroon noemt men een Island Reversal en geeft "bijna" altijd een top aan.

Dit patroon is voltooid als de AEX index onder de 503 komt een daling richting 494 behoort dan tot de mogelijkheden maar zelfs een verdere daling past helemaal in de lijn der verwachtingen na zo'n patroon. De daling zou dus zelfs door kunnen gaan richting de oplopende trend zo rond de 476 en rond dit niveau ligt tevens het 200 daags gemiddelde. Dus zo rond de 475 - 480 kan flink wat steun worden verwacht.

 AEX daggrafiek:
AEX index

Zal de AEX index boven de 516 weten uit te breken dan ligt er een stijging voor de hand richting 527 dit is namelijk de bovenkant van het trendkanaal in de weekgrafiek. Ook geeft de weekgrafiek aan dat de AEX index nog potentiƫle stijging ruimte heeft, de technische indicator is namelijk stijgende/neutraal. Met mijn aankondiging 2 weken terug er is een nieuwe bodem in de maak, kwam ook dit weer exact uit.

 AEX weekgrafiek:
AEX index

Conclusie: is deze keer niet eenvoudig, namelijk op weekbasis is er nog stijgingspotentie richting 527, maar op dagbasis hebben we een toppatroon namelijk de Island Reversal deze geeft meestal met grote zekerheid een daling aan. Maar op de regel geldt altijd de uitzondering mocht de 516 naar boven gebroken worden dan is de kans groot dat we eerst nog 527 / 531 gaan zien.

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional