N I E U W S B R I E F  -  07 april 2007 (13:45)


Goede middag,

AEX eerst "winstnemingen" dan "stijging 555" of ?!?

Afgelopen week is de Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index flink gestegen met een winst van +1,7%! De Amerikaanse leidende DOW JONES index heeft ook een winst geboekt van +1,7% en technologie beurs NASDAQ boekt winst van +2,0%.

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index breekt uit aan de bovenkant van het toppatroon. Dat is een teken van enorme sterkte onder de BULLS, hiermee is dan ook een sterk koopsignaal afgegeven.

Door deze uitbraak kan een koersdoel worden berekend van 555, dit is namelijk de voorgaande top 512 minus de dal 469 opgeteld bij de top. Zoals ik altijd vermeld is er bij een nieuwe uitbraak altijd "grote" kans op winstnemingen en ook deze keer sluit ik dat niet uit. Een terug test richting 503 ligt dan op de loer, eventueel zou de AEX nog iets verder kunnen stijgen en dan zou dus een terugtest richting 512 het meest waarschijnlijke worden.

Op de weekgrafiek heeft de AEX nu potentie om te stijgen richting 528 / 529 dit is de bovenkant van het trendkanaal. Mocht de AEX zelfs hierboven uitbreken dan ligt er een BULLS run in het verschiet en kan de AEX zelfs flink gaan accelereren met zelfs een koersdoel van 608.

 AEX weekgrafiek
AEX index


AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

GROEN > 515.9 weerstand 515.9 is gebroken hierdoor ligt een stijging in het verschiet richting de weerstand 531.

ORANJE < 503.0 steun 503.0 dient niet gebroken te worden hieronder is namelijk het eerste startsein gegeven om verder af te dalen richting 494.4.

ROOD < 494.4 de voormalige weerstand 494.4 dient nu als steun pas bij een doorbraak hieronder kan de AEX weer flink verder afglijden richting de steun rond 469.

 AEX daggrafiek
AEX index


 MA 50
Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde geeft middellang termijn trend aan en is stijgend en opwaarts gericht.

 MA 200
Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde geeft lange termijn trend aan en is stijgend en opwaarts gericht.


Conclusie: De AEX kan "nog" verder doorstijgen wegens het sterke koopsignaal van afgelopen week met de doorbraak boven het toppatroon. Maar onze beursgraadmeter is inmiddels wel over gekocht meestal liggen dan de eerste winstnemingen op de loer.

Ik wens u een fijn Paas weekend,

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional