N I E U W S B R I E F  -  19 mei 2007 (10:00)


Goede morgen,

Weet u het nog "zomer rally" naar "600 punten" !?!

Afgelopen week is de Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index gestegen met een winst van +1,0%! De Amerikaanse leidende DOW JONES index heeft een forse winst geboekt van +1,7% en de US technologie beurs NASDAQ boekt verlies van -0,2%

INDEX

TREND

STEUN

WEERSTAND

AEX

+/+

steun @ 521

weerstand @ 541

DOW JONES

+/+

steun @ 12.847

weerstand @ unlimited

S&P 500

+/+

steun @ 1461

weerstand @ 1552

NASDAQ

+/+

steun @ 2509

weerstand @ 2580

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is nadat vorige week vrijdag een krachtig signaal is afgegeven verder gestegen zoals ik u al in mijn nieuwsbrief vermeldde. Het kwam eerst allemaal maar moeilijk op gang maar afgelopen donderdag en vrijdag kwam dan toch de spurt er flink in.

Het is nu afwachten of we aankomende week ook de 541 kunnen slechten want hierboven hebben we tevens een zeer krachtig koopsignaal als we hier een slotkoers boven krijgen. Zoals ik altijd vermeld in mijn dagcommentaren volgen meestal op zo'n doorbraak eerst wat winstnemingen, maar soms kan er op deze regel een uitzondering volgen. De AEX kan na deze doorbraak doorstijgen richting 560, dit is namelijk het verschil tussen de top 541 en de bodem 521 opgeteld bij de top.

Op de weekgrafiek blijft de bovenkant van het trendkanaal nog een heuvel die overwonnen moet worden. Momenteel ligt hier de weerstand zo rond de 537 dus rond het niveau waar de AEX afgelopen vrijdag is gesloten. Een doorbraak hierboven is dus een zeer krachtig koopsignaal met uiteindelijk het koersdoel 600!

  AEX weekgrafiek
AEX weekgrafiek

AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

 GROEN  > 541  de weerstand blijft 541 bij doorbraak hierboven kan de AEX index accelereren richting de 560 met uiteindelijk zelfs het koersdoel van 600 / 610

 ORANJE < 521  bij doorbraak onder deze steun kan de AEX index weer terugvallen richting vorige weerstand 512.5

 ROOD   <  512.5  deze voormalige weerstand 512.5 dient als steun pas bij doorbraak hieronder kan de AEX weer flink afglijden namelijk richting steun rond de 469

  AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

  MA 50

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde geeft middellang termijn trend aan en is stijgend en opwaarts gericht.

MA 200

Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde geeft lange termijn trend aan en is stijgend en opwaarts gericht.

Conclusie: Vorige week vrijdag was het eerste krachtige signaal daarna zijn we wat zijwaarts gaan beweging met uiteindelijke de twee laatste dagen van afgelopen week de versnelling. Boven de 541 kan er een acceleratie gaan plaats vinden waar ik wat winstnemingen niet uitsluit. Mocht de AEX onder de 521 vallen dan verslechterd de situatie aanzienlijk en kan deze BULL trend voorbij zijn.

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional