N I E U W S B R I E F  -  02 juni 2007 (09:45)


Goede morgen,

AEX klaar voor "560", of eerst nog ... ?!?

Afgelopen week is de Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index gestegen met een winst van +1,6%! De Amerikaanse leidende DOW JONES index heeft een winst geboekt van +1,2% en de US technologie beurs NASDAQ boekt winst van +2,2%

INDEX

TREND

STEUN

WEERSTAND

AEX

+/+

steun @ 521

weerstand @ 610

DOW JONES

+/+

steun @ 12.847

weerstand @ 13692

S&P 500

+/+

steun @ 1461

weerstand @ 1553

NASDAQ

+/+

steun @ 2509

weerstand @ 2900

De AEX index heeft afgelopen week dan eindelijk de weerstand 542 weten te slechten hiermee is dan ook het startsein gegeven om door te kunnen stijgen richting de 560. De gebruikelijke winstnemingen lieten eigenlijk op zich wachten, even werd er een dalende beweging ingezet maar woensdag was er een sterke witte candle (de opening was namelijk flink lager en er werd hoger gesloten) die deze stijging ging inluiden.

Rond 560 zouden de eerste winstnemingen weer  uitgelokt kunnen worden de weerstand 542 moet dan dienen als steun, mocht deze beweging zich gaan voortdoen dan hebben we een hele gezonde beweging. Vanaf 542 zou de AEX dan de aanval kunnen inzetten richting de 600 en zal de vroege "zomerrally" voortzetten die eigenlijk al vanaf 470 is gestart. Ik vermeldde al in mijn vorige nieuwsbrieven toen de AEX bij 470 stond dat dit de ultieme kans was om positie in te nemen of uit te bouwen!

Op de weekgrafiek is de bovenkant van het trendkanaal gebroken hierdoor is er een krachtig koopsignaal ontstaan met het uiteindelijke koersdoel 600! De lange termijn trend is nog volop intact pas bij doorbraak onder 455 is er sprake van een trendbreuk.

Onder 455 kan er dus gedacht worden aan "zomer crash" maar daar is momenteel helemaal geen sprake van. De eerste stevige verzwakking van de AEX kan verwacht worden als de Amsterdamse beursgraadmeter eerst onder de 521 daalt.

  AEX weekgrafiek
AEX index

AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

 GROEN  > 542  weerstand 542 is gebroken hierdoor kan de AEX index accelereren richting de 560 met uiteindelijk een koersdoel van 600

 ORANJE < 521  doorbraak onder deze steun kan de AEX index weer terugvallen richting de vorige weerstand 512.5

 ROOD   <  512.5  voormalige weerstand 512.5 dient als steun bij doorbraak hieronder kan de AEX flink afglijden richting steun 489

  AEX daggrafiek
AEX index

  MA 50

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde geeft middellang termijn trend aan en is stijgend en opwaarts gericht.

MA 200

Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde geeft lange termijn trend aan en is stijgend en opwaarts gericht.

Conclusie: De winstnemingen hebben plaats gevonden alleen was dit maar van hele korte duur. Hieruit kan ik dan concluderen dat de BULLS enorme kooplust hebben en daardoor kan de AEX verder stijgen richting de 560 vanaf hier zouden dan winstnemingen plaats kunnen vinden.

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional