N I E U W S B R I E F  -  30 juni 2007 (20:00)


Goeden avond,

AEX er vormen "donkere wolken" op weekgrafiek  ?!?

Afgelopen week is de Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index gedaald met een klein verlies van -0,1%! De Amerikaanse leidende DOW JONES index heeft een winst geboekt van +0,4% en de US technologie beurs NASDAQ boekt winst van +0,6%

INDEX

TREND

STEUN

WEERSTAND

AEX

+/+

steun @ 530

weerstand @ 555

DOW JONES

+/+

steun @ 13.252

weerstand @ 13.727

S&P 500

+/+

steun @ 1.484

weerstand @ 1.553

NASDAQ

+/+

steun @ 2.560

weerstand @ 2.635

De AEX heeft sinds de afgelopen 2 weken alweer een nieuwe top bereikt rond 555 deze dient nu als weerstand. Mocht de AEX hierboven weten uit te breken dan kan een vervolg worden verwacht richting 570.

De volgende koersdoel 570 kan worden berekend middels de bekende pendulum swing dit is het verschil van de top 555 en de bodem 540 dit opgeteld bij de top komt men ongeveer uit rond 570. Steun is nu dus 538 hieronder kan de AEX de daling inzetten in eerste instantie richting 530.

Op de weekgrafiek komen "donkere wolken" in beeld. Er is namelijk sprake van negatieve divergentie en meestal dient dit aan bij een top. Maar de doorbraak aan de bovenkant van het trendkanaal geeft aan dat de BULLS verder willen.

Zakt de AEX weer onder deze bovenste oplopende trendlijn zo rond 542.6 dan kan zelfs een terugval worden verwacht richting de vorige weerstand 511 die nu voor de langere termijn dient als steun.

  AEX weekgrafiek
AEX index

AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

 GROEN  > 555  weerstand 555 bij een doorbraak hierboven kan de AEX index doorstijgen richting 570 met uiteindelijk het koersdoel 600

 ORANJE < 530  bij een doorbraak onder deze steun kan de AEX index weer terugvallen richting de volgende steun 521

 ROOD   <  521  de steun 521 geeft een enorme verzwakking en hieronder zou de AEX dan ook terug kunnen vallen richting de lange termijn steun 511

  AEX daggrafiek
AEX index

  MA 50

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde geeft middellang termijn trend aan en is stijgend en opwaarts gericht.

MA 200

Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde geeft lange termijn trend aan en is stijgend en opwaarts gericht.

Conclusie: Er hangen "donkere wolken" boven de week grafiek, het is nu afwachten hoe sterk de BULLS blijven, bij een doorbraak boven de weerstand 555 op de daggrafiek zijn de kansen aanzienlijk groot dat we dit jaar nog de 600 gaan zien. Onder de 538 kan de inzet worden voor een "flinke" correctie!

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional