N I E U W S B R I E F  -  08 juli 2007 (12:30)


Goede middag,

AEX stijging richting "600" is mogelijk maar !?!

Afgelopen week is de Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index gestegen met een winst van +1,2%! De Amerikaanse leidende DOW JONES index heeft een winst geboekt van +1,5% en de US technologie beurs NASDAQ boekt winst van +2,4%

INDEX

TREND

STEUN

WEERSTAND

AEX

+/+

steun @ 530

weerstand @ 555

DOW JONES

+/+

steun @ 13.252

weerstand @ 13.757

S&P 500

+/+

steun @ 1.484

weerstand @ 1.553

NASDAQ

+/+

steun @ 2.560

weerstand @ 2.890

De AEX ging vorige week voortvarend van start donderdag was er een reversal deze had normaliter moeten worden vervolgd met een daling. In tegenstelling daarvan kwamen de BULLS zeer sterk terug afgelopen vrijdag en lijkt zich op te maken richting de 570.

Deze 570 kan worden berekend middels de bekende pendulum swing, namelijk het verschil van top 555 en bodem 540 dit opgeteld bij top wordt dus 570. Steun blijft 538 daaronder kan verdere daling worden ingezet richting een steun rond 530.

Op de weekgrafiek blijft de trend ijzersterk, maar de negatieve divergentie blijft parten spelen. Dit neemt niet weg dat we nog hoger kunnen maar het wordt toch opletten langzamerhand. Een correctie richting 511 zou een zeer gezonde ontwikkeling zijn en ik sluit ook niet uit dat we een daling richting dit niveau kunnen verwachten in de komende 2 maanden.

Pas bij doorbraak naar beneden bij de bovenste oplopende trendlijn rond 543.9 kan een terugval worden verwacht richting de vorige weerstand 511 die nu voor de langere termijn dient als steun.

Er is dan slechts sprake van een correctie een crash is heel wat anders dan zou de oplopende trendlijn 460 naar beneden moeten worden gebroken dan wordt het plaatje ook totaal anders. Op dit moment blijft iedere dip gewoon koopwaardig.

  AEX weekgrafiek
AEX week grafiek

AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

 GROEN  > 555  weerstand 555 bij een doorbraak hierboven kan de AEX index doorstijgen richting 570 met uiteindelijk het koersdoel 600

 ORANJE < 538  doorbraak onder deze steun kan de Amsterdamse beurs index terugvallen richting de volgende steun rond 521

 ROOD   <  521  doorbraak onder 521 geeft een enorme verzwakking hieronder zou de AEX dan ook terug kunnen vallen richting de lange termijn steun 511

  AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

  MA 50

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde geeft middellang termijn trend aan en is stijgend en opwaarts gericht.

MA 200

Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde geeft lange termijn trend aan en is stijgend en opwaarts gericht.

Conclusie: De BULLS blijven ijzersterk dirigeren en hierdoor kan er nog een hogere top worden geplaatst. Zelfs een stijging richting 600 is mogelijk er is dan zelfs sprake van een "blow off" waardoor een flinke terugval verwacht kan worden. Gebeurd dit in een zeer korte tijdsbestek dan kan de terugval ook heviger verwacht worden.

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional