N I E U W S B R I E F  -  15 juli 2007 (11:30)


Goede morgen,

AEX aan het "toppen" of nog "hoger" ?!?

Afgelopen week is de Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index gestegen met een winst van +1,1%! De Amerikaanse leidende DOW JONES index heeft een winst geboekt van +2,2% en de US technologie beurs NASDAQ boekt winst van +1,5%

INDEX

TREND

STEUN

WEERSTAND

AEX

+/+

steun @ 538

weerstand @ 564

DOW JONES

+/+

steun @ 13.252

weerstand @ 13.932

S&P 500

+/+

steun @ 1.484

weerstand @ 1.555

NASDAQ

+/+

steun @ 2.560

weerstand @ 2.890

De AEX ging afgelopen week voortvarend van start met een opening hiaat, daarna volgden 2 dagen van daling om vervolgens vol gas te geven naar een nieuw 6 jaar hoogte punt op 563.98.

De 570 lijkt slechts een kwestie van tijd nog een kleine 2% stijging en dit niveau is ook bereikt. Maar we hebben een "dark cloud candle" en dat voorspeld weer minder mooi weer. Maar met een zeer sterke Wallstreet weet je maar nooit waar het heen kan gaan de komende week.

Op de weekgrafiek is de doorbraak aan de bovenkant van het trendkanaal nu rond 545 een feit en ondanks een over gekocht situatie kan dit een versnelling opleveren met zelfs een snelle stijging richting de 600!

Een forse correctie lijkt hierdoor ver weg maar ook dit ligt aan de ontwikkeling van de komende weken. Namelijk een doorbraak onder de 545 zet de weg open voor flinke winstnemingen met een richtpunt richting 511 op de weekgrafiek.

AEX weekgrafiek
AEX index

AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

 GROEN  > 564  weerstand 564 bij een doorbraak hierboven kan de AEX index doorstijgen richting 570 met uiteindelijk het koersdoel 600

 ORANJE < 555  doorbraak onder deze steun kan de Amsterdamse beurs index terugvallen richting de volgende steun rond 538

 ROOD   <  538  doorbraak onder 538 geeft een verzwakking hieronder zou de AEX dan ook terug kunnen vallen richting de middellange termijn steun 521

  AEX daggrafiek
AEX index

  MA 50

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde geeft middellang termijn trend aan en is stijgend en opwaarts gericht.

MA 200

Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde geeft lange termijn trend aan en is stijgend en opwaarts gericht.

Conclusie: De kans op winstnemingen blijven toenemen technisch staat de AEX er ijzersterk voor en flink hogere koersen liggen dan ook in het verschiet. Iedere dip blijft op dit moment koopwaardig, dit wordt zowel aangegeven door de voortschrijdende gemiddelden de MA 50 en MA 200 als de hogere toppen en de hogere bodems. Eerst als hier het tegendeel in wordt bewezen kunnen we ons op gaan maken voor "flink" lagere koersen.

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional