N I E U W S B R I E F  -  05 augustus 2007 (11:00)


Goede morgen,

AEX gaat a.s. maandag flink "LAGER" ?!?

Afgelopen week is de Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index gedaald met een verlies van -1,0%! De Amerikaanse leidende DOW JONES index heeft een verlies geboekt van -0,6% en de US technologie beurs NASDAQ boekt verlies van -2,0%

INDEX

TREND

STEUN

WEERSTAND

AEX

+/+

steun @ 512

weerstand @ 564

DOW JONES

+/+

steun @ 13.130

weerstand @ 14.022

S&P 500

+/+

steun @ 1.409

weerstand @ 1.556

NASDAQ

+/+

steun @ 2.396

weerstand @ 2.725

De AEX heeft de afgelopen 3 weken een flinke correctie neergezet van -7.6% en dus van 564 naar 521 zonder noemenswaardige tegenbeweging. Met een flink lagere Wallstreet gaat de AEX dus hoogstwaarschijnlijk a.s. maandag dan ook nog eens flink lagere openen en zal er een test komen richting 512.

De steun is nu dus te vinden op de voormalige weerstand 512 op dagbasis dit was in februari de weerstand en waar deze stijging dus is begonnen. Mocht deze steun het niet gaan houden dan kan de AEX in eerste instantie weg zakken richting 505 hier ligt namelijk de oplopende trendlijn.

Op de weekgrafiek is ligt de steun ook rond de 512 en wel op week slotbasis op 511 rond dit niveau ligt ook het 40 weeks gemiddelde dus dit niveau wordt een belangrijke niveau voor de trend voor de komende tijd. Onder de 512/511 kan er dus een vervolg daling komen met zelfs uitschieters richting 473 / 469.

Een daling voor maandag ligt dus voor handen en zal ook plaats gaan vinden, het is dan afwachten of er dan daadwerkelijk een bodem neergezet kan worden. Voor de lange en middellange termijn is dit noodzakelijk anders komt de lange termijn trend zelfs in gevaar en kunnen we ons op gaan maken voor een BEAR market.

AEX weekgrafiek
AEX index

AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

 GROEN  > 564  weerstand 564 bij een doorbraak hierboven kan de AEX index weer de aanval inzetten richting het koersdoel 600

 ORANJE > 538  doorbraak boven de weerstand 538 maakt de kans groter dat er een weer een bodem gevormd kan worden, maar voorlopig is het afwachten of de steun 512 stand kan houden.

 ROOD   <  512  doorbraak onder 512 geeft een flinke verzwakking hieronder zou de AEX dan ook terug kunnen vallen richting de middellange termijn trend 505

  AEX daggrafiek
AEX index

  MA 50

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde geeft middellang termijn trend aan en is dalend en neerwaarts gericht.

MA 200

Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde geeft lange termijn trend aan en is stijgend/afvlakkend en opwaarts gericht.

Conclusie: De daling a.s. maandag is onvermijdelijk de grote vraag wordt nu dus of de AEX vanaf hier kan herstellen en hoever kan de Amsterdamse beursgraadmeter herstellen. Bij doorbraak onder 512 kan er een flinke negatieve scenario ontstaan, blijft de AEX index hier steken dan is het één van de ultieme koop momenten voor een nieuwe RALLY waarbij dan vooral de 538 een volgende belangrijke punt wordt.

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional