N I E U W S B R I E F  -  16 augustus 2007 (20:00)


Goeden avond,

AEX eind v/d "daling" of start "BEAR market" ?!?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is donderdag flink lager geopend @ 496.9 en de gehele dag bleven de koersen bloed rood kleuren. Alle 49 hoofdfondsen sloten in het rood waarbij TOMTOM de grootste verliezer was met -7.9% en het beste fonds was UNIVAR met een verlies van -0.1%. De AEX is zelfs afgegleden naar het diepste punt van de dag @ 487.06 dit is op zich een zeer slecht teken!

De steun @ 497.7 brak zonder twijfels en hiermee kan de AEX in eerste instantie zelfs nog gaan afkoersen richting de dieptepunt van maart dit jaar met een steunzone rond 473.3 - 470.0. Hieronder ligt dan op de weekgrafiek de trendlijn nu zo rond 450 daaronder is de lange termijn trend gebroken en is er sprake van een BEAR market.

Weerstand is nu in eerste instantie de vorige steun @ 497.7 eerst hierboven kan de AEX zich verder herstellen richting 515.7 het is nu zeer van belang waar de bodem geplaatst wordt! Kan de beurzen in New York zich herstellen dan kan morgen de bodem neergezet worden voor een herstel.

De BEARS hebben de Amsterdamse beursgraadmeter flink naar beneden getrokken. Er is nog steeds sprake van een gezonde correctie in een lange termijn opwaartse trend. Vaak geven juist dit soort dalingen de ultieme koopmomenten, maar het verstandigste is toch wachten op juiste bevestigingen.

 AEX 15 minuten grafiek
AEX 15 minuten intraday grafiek

Belangrijke niveaus: weerstand  497.7  steun  473.3 / 470.0

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional