N I E U W S B R I E F  -  17 augustus 2007 (20:00)


Goeden avond,

AEX plaatst "bodem" rond 479.6, dalende trend voorbij?

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index is vrijdag iets lager geopend @ 485.35 daarna kregen we een duikvlucht onder de 480 om vanaf hier een rally in te zetten met een hoogste punt @ 506.9 na een renteverlaging voor de banken van een 1/2% door de FED. Uiteindelijk sloot de AEX net onder de 500 puntengrens op 499.

De steun is nu geplaatst op weer een lagere bodem en wel rond 479.6 gelijk hieronder ligt de o zo belangrijke steun rond 470 want hieronder is de kans groot dat we in een BEAR markt terecht komen.

Weerstand is nu geplaatst zo rond de 503.9 eerst hierboven kan de AEX zich opmaken voor een aanval richting 515.7 eerst hierboven kan het er wat rooskleuriger uit komen te zien.

De BEARS bleven genadeloos toeslaan totdat de US rente voor de banken van 6.25 naar 5.75 werd verlaagd door de FED. Of dit een blijvend effect zal zijn moet nog blijken we zijn namelijk een hogere bodem nodig boven de 479.6 lukt dat niet dan kan de AEX namelijk een flink stuk lager.

 AEX 15 minuten grafiek
AEX 15 minuten intraday grafiek

Belangrijke niveaus: weerstand  503.9  steun  479.6 / 470.0

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional