N I E U W S B R I E F  -  18 augustus 2007 (20:30)


Goeden avond,

AEX volgende week weer "omhoog" ?!?

Afgelopen week is de Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index gedaald met een verlies van -0,6%! De Amerikaanse leidende DOW JONES index heeft een verlies geboekt van -1,2% en de US technologie beurs NASDAQ boekt verlies van -1,6%

INDEX

TREND

STEUN

WEERSTAND

AEX

-/-

steun @ 479

weerstand @ 521

DOW JONES

-/-

steun @ 12.520

weerstand @ 13.250

S&P 500

-/-

steun @ 1.370

weerstand @ 1.485

NASDAQ

-/-

steun @ 2.386

weerstand @ 2.536

De AEX heeft de afgelopen week een behoorlijke beweging meegemaakt en per saldo toch slecht 0,6% verloren. Volgende week lijkt een verder herstel dan ook het meest voor handen wegens de zware over verkocht situatie. Steun is er nu neergezet rond de 480 een doorbraak hieronder kan de AEX terug laten vallen richting 470.

De lange termijn trend is "nog" niet in gevaar als we de weekgrafiek erbij halen maar de middellange termijn is wel een zorg mocht de AEX weer boven de 509 komen dan hebben we een spike doorbraak gehad en na een spike komt meestal het tegenover gestelde en zouden we zelfs de aanval weer kunnen inzetten richting de top rond 564.

Op de weekgrafiek komt "waarschijnlijk" de steun te liggen op 499 mits we volgende week geen lagere slotkoers hebben. Sluit de AEX volgende week boven de 499 dan geldt de 499 als nieuwe steun op de lange termijn. Als de AEX wel verder daalt dan ligt de steun rond 473 en de lange termijn trendlijn steun ligt rond 467.

Een stijging ligt volgende week het meest voor handen zowel de week grafiek als de dag grafiek zijn bieden zwaar over verkocht. In de dag grafiek is er zelfs sprake van positieve divergentie en hierdoor is de kans groot dat er een herstel beweging ingezet kan worden richting de voormalige steun 521 die nu dient als weerstand.

AEX weekgrafiek
AEX index

AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

 GROEN  > 564  weerstand 564 bij een doorbraak hierboven kan de AEX index weer de aanval inzetten richting het koersdoel 600

 ORANJE > 521  doorbraak boven de weerstand 521 maakt de kans groot dat we een hogere bodem zullen krijgen dan de 478.

 ROOD   <  478  doorbraak onder 478 maakt de weg vrij richting de steun rond 470 hieronder komt zelfs de lange termijn in gevaar en kan een start van een BEAR market gaan inluiden, zover is het nog niet maar het is wel opletten geblazen.

  AEX daggrafiek
AEX index

  MA 50

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde geeft middellang termijn trend aan en is dalend en neerwaarts gericht.

MA 200

Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde geeft lange termijn trend aan maar is wel gebroken deze is afvlakkend en zijwaarts gericht.

Conclusie: Een stijging ligt het meest voor handen, toch brand ik mijn vingers "nog" niet aan deze markt het is "nog" te volatiel en er is te weinig bevestiging dat de bodem daadwerkelijk is geplaatst. De abonnees krijgen daarentegen exacte instap en uitstap signalen en bij iedere instap ligt altijd een stoploss om zo enorme koersverliezen te voorkomen. Als u een trade aan gaat plaats "ALTIJD" een stoploss dit voorkomt veel stress en ergernis!

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional