N I E U W S B R I E F  -  26 augustus 2007 (10:45)


Goede morgen,

AEX kunnen we een "BEURS CRASH" vergeten ?!?

Afgelopen week is de Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index flink gestegen met een winst van +3,8%! De Amerikaanse leidende DOW JONES index heeft een winst geboekt van +2,3% en de US technologie beurs NASDAQ boekt een winst van +2,9%

INDEX

TREND

STEUN

WEERSTAND

AEX

-/-

steun @ 479

weerstand @ 521

DOW JONES

-/-

steun @ 12.515

weerstand @ 13.695

S&P 500

-/-

steun @ 1.370

weerstand @ 1.505

NASDAQ

-/-

steun @ 2.385

weerstand @ 2.630

De AEX heeft deze week een flinke stijging van +3.8% achter de rug. Op de daggrafiek is er nu sprake van een over gekocht situatie en zou de grootste kans een daling moeten zijn. Maar op de regel is ook regelmatig een uitzondering wegens een flink hogere Wallstreet is de kans groot dat a.s. maandag de weerstand wordt gebroken.

De weerstand voor de middellange termijn ligt op de voormalige steun van midden mei en zit zo rond de 521 bij een doorbraak hierboven kan de AEX doorstijgen richting 536 waar het 50 daags gemiddelde ligt deze geeft de middellange termijn aan en is "nog" dalend.

Op de weekgrafiek is dus zoals ik in de vorige nieuwsbrief schreef de steun nu definitief neergezet op 499 bij een doorbraak hieronder ligt de volgende steun rond de 473. De lange termijn opwaartse trend ligt nu rond 468 eerst hieronder is de bull markt over.

Een moeilijke situatie voor a.s. week, namelijk de dag grafiek is over gekocht maar op de week grafiek hebben we een over verkocht situatie en dit geeft aan dat we de komende maanden weer omhoog kunnen gaan deze situatie komen hooguit 2 tot 3 x per jaar voor.

AEX weekgrafiek
AEX index

AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

 GROEN  > 564  weerstand 564 bij een doorbraak hierboven kan de AEX index weer de aanval inzetten richting het koersdoel 600

 ORANJE > 521  doorbraak boven de weerstand 521 maakt de kans groot dat we een hogere bodem zullen krijgen dan de 499.

 ROOD   <  499  doorbraak onder 499 maakt de weg vrij richting de steun rond 473 hieronder ligt de lange termijn opwaartse trend rond 468 daaronder is de start van een BEAR market.

  AEX daggrafiek
AEX index

  MA 50

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde geeft middellang termijn trend aan en is dalend en neerwaarts gericht.

MA 200

Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde geeft lange termijn trend aan de koers zit hier weer boven en deze is inmiddels weer stijgend.

Conclusie: Een moeilijke week a.s. of niet als ik naar de dag grafiek kijk is de meeste kans op winstnemingen het grootst. Maar op de week grafiek heb we toch een zeer sterk koopsignaal voor de komende weken tot maanden. De tip voor de komende weken "buy the dips" !!!

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional