N I E U W S B R I E F  -  02 september 2007 (12:00)


Goede middag,

AEX deze "BULL MARKT" naar de 600 punten ?!?

Afgelopen week is de Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index na een fikse daling nog sneller gestegen met een eind winst van +0,9%! De Amerikaanse leidende DOW JONES index heeft een magere verlies geboekt van -0,2% en de US technologie beurs NASDAQ boekt een winst van +0,8%

INDEX

TREND

STEUN

WEERSTAND

AEX

-/-

steun @ 479

weerstand @ 534

DOW JONES

-/-

steun @ 12.515

weerstand @ 13.695

S&P 500

-/-

steun @ 1.370

weerstand @ 1.505

NASDAQ

-/-

steun @ 2.385

weerstand @ 2.630

De AEX heeft afgelopen maandag, dinsdag en woensdag scherpe daling ingezet waarbij woensdag de ommekeer dag was. Na flink lagere opening spoot de AEX omhoog. Dit alles kreeg donderdag en vrijdag zelfs een vervolg. Er schijnt sprake te zijn van manipulatie door de Amerikaanse centrale bank de "FED".

Maar de weerstand rond 521 is gebroken en dus zou de AEX kunnen doorstijgen richting 533 waar tevens het 50 daags gemiddelde ligt en een weerstand rond 532.9 een doorbraak boven de 533 is een nieuw technisch koopsignaal.

Op de weekgrafiek is de steun definitief 499 twee weken terug vermelde ik dat hier de steun neergezet kon worden mits geen week slotkoers eronder dat is dus niet gebeurd. Kans op hertest ligt tot de mogelijkheden de AEX zit betreft de lange termijn neutraal met kans op verdere stijging. Er is eerst doorbraak nodig boven de top 561 wil de "BULL MARKT" een vervolg krijgen richting 600!

Vorige week had ik erover dat we een moeilijke week zouden krijgen dat is uitgekomen eerst een scherpe daling om vervolgens nog harder omhoog te gaan. Eerlijk gezegd had ik deze maffe beweging zelf niet verwacht daling richting 495 / 490 was gezonder geweest in mijn ogen en dan hadden we een mooie dubbele bodem gehad maar goed!

De markt kan nog zo gemanipuleerd worden maar als men puur technisch wil kijken en objectief mening wil vormen moeten we dit buiten beschouwing laten. De markt heeft uiteindelijk toch altijd gelijk of men er nu kwaad om wordt of niet dit mag het handelen dan ook niet beïnvloeden.

AEX weekgrafiek
AEX index

AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

 GROEN  > 564  weerstand 564 bij een doorbraak hierboven kan de AEX index weer de aanval inzetten richting het koersdoel 600

 ORANJE > 533  doorbraak boven weerstand 521 is een feit voor een vervolg stijging naar de top 564 is een doorbraak nodig boven de weerstand 533.

 ROOD   <  503  doorbraak onder de steun 503 maakt de weg weer vrij richting de steun rond 479 de BULL markt is dan ten einde.

  AEX daggrafiek
AEX index

  MA 50

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde geeft middellang termijn trend aan en deze dalend en is neerwaarts gericht.

MA 200

Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde geeft lange termijn trend aan deze is stijgend en is opwaarts gericht.

Conclusie: Afgelopen week was een moeilijke week een gezonde correcte daling is er in mijn ogen niet gekomen een hogere bodem om U tegen te zeggen evenmin. Met of zonder manipulatie en dan met of zonder ergernis de markt wil weer omhoog en daarom komen de eerste parels alweer in beeld. Wees voorzichtig met aankopen en plaats "ALTIJD" een "STOPLOSS" !!! !!! Of de aloude beursgezegde : "Sell in May and stay away, but Remember to come back in September " ook dit jaar geldt zullen we de komende weken zien.

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional