N I E U W S B R I E F  -  09 september 2007 (12:00)


Goede middag,

AEX daling en "BACKTEST" op de "BODEM" of ?!?

Afgelopen week is de Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index na een aanval op de weerstand toch lager de week uitgegaan met -1,0%! De Amerikaanse leidende DOW JONES index heeft een grotere verlies geboekt van -1,8% en de US technologie beurs NASDAQ boekt een verlies van +1,2%

INDEX

TREND

STEUN

WEERSTAND

AEX

-/-

steun @ 479

weerstand @ 534

DOW JONES

-/-

steun @ 12.456

weerstand @ 13.497

S&P 500

-/-

steun @ 1.370

weerstand @ 1.497

NASDAQ

-/-

steun @ 2.385

weerstand @ 2.645

De AEX ging afgelopen week voortvarend van start maar wegens de over gekocht situatie kwam woensdag dan toch de eerste winstnemingen op gang en na slechte publicatie van de werkgelegenheid cijfers in de US gingen we vrijdag weer es flink onderuit.

De eerste weerstand rond 521 was gebroken en de AEX is daarna ook inderdaad doorgestegen richting de 533 daarna was het eerst weer over en uit voor de BULLS en trokken de BEARS hun berenvel weer aan. De vorige weerstand 521 die daarna moest fungeren als steun is dan ook weer gebroken.

Op de weekgrafiek gaat het allemaal wat rustiger maar we zijn hier inmiddels wel belandt in een neutrale zone waarbij de koers neerwaarts gericht is. Een voormalige conclusie kan hier uitgetrokken worden dat de steun rond 499 opnieuw getest kan worden op week slot basis. Mocht de 499 geen stand houden dan zou de AEX op de langere termijn zelfs terug kunnen richting 470.

  AEX weekgrafiek
AEX weekgrafiek

AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

 GROEN  > 564  weerstand 564 bij doorbraak hierboven kan de AEX index weer de aanval inzetten richting het koersdoel 600 boven 564 hebben we een krachtig koopsignaal voor de lange termijn.

 ORANJE > 533  doorbraak boven weerstand 533 is nodig om de trend weer UP te krijgen. Hierboven treedt het eerste krachtige koopsignaal op voor de korte termijn.

 ROOD   <  503  doorbraak onder steun 503 maakt weg weer vrij richting de steun rond 479 deze BULL markt is onder de 479 ten einde.

  AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

  MA 50

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde geeft middellang termijn trend aan en deze is dalend en is tevens neerwaarts gericht.

MA 200

Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde geeft de lange termijn trend aan deze is stijgend en is "nog" opwaarts gericht.

Conclusie: Op de daggrafiek is er een spike situatie ontstaan een forse daling van de top 564 naar de bodem 479 om daarna razendsnel weer omhoog te schieten richting 533. Als gevolg kun je dan de winstnemingen gewoon verwachten . Maar hoe nu verder? De kans op een verdere daling ligt het meest voor de hand en mocht de AEX zakken richting 503 en hier een bodem vormen is dit een uitstekend moment om weer in de markt te stappen, immers de LANGE TERMIJN is nog steeds UP gericht!

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional