N I E U W S B R I E F  -  30 september 2007 (13:15)


Goede middag,

AEX "zware omkeer patroon" in aanmaak "DALING" ?!?

Afgelopen week is de Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index na een aanval op de weerstand toch lager de week uitgegaan met -0,7%! De Amerikaanse leidende DOW JONES index heeft een winst geboekt van +0,6% en de US technologie beurs NASDAQ boekt een winst van +1,1%

INDEX

TREND

STEUN

WEERSTAND

AEX

+/+

steun @ 533

weerstand @ 547

DOW JONES

+/+

steun @ 13694

weerstand @ 14121

S&P 500

+/+

steun @ 1.496

weerstand @ 1.555

NASDAQ

+/+

steun @ 2.643

weerstand @ 2.725

De AEX ging afgelopen week beginnen met een daling uiteindelijk hebben we een laagste punt gehad op dinsdag rond 533.5 en de hoogste punt was gelijk al op maandag rond 544.4 al met al heeft de AEX weinig beweging laten zien maar heeft wel een zware omkeer patroon in aanmaak gemaakt.

Deze zware omkeer patroon is een "island reversal" en deze is voltooid als we volgende week flink lager gaan en onder de steun 533 dalen. Al met als dus iets om in de gaten te houden. Maar mocht de AEX boven de 547 weten uit te breken dan wordt de kans groot dat we een aanval op de top en weerstand 564 kunnen verwachten.

 AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

Op de weekgrafiek begint de AEX langzamerhand in de over gekocht zone te komen en dat zou een bevestiging kunnen worden op het omkeer patroon. Gaat de AEX inderdaad volgende week lager dan krijgen we tevens een lagere top in de lange termijn grafiek en dat zou een eerste negatief signaal zijn voor de markt. De lagere top en wat tevens de weerstand is voor een slot op weekbasis ligt nu rond de 545!

  AEX weekgrafiek
AEX weekgrafiek

 AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

 GROEN  > 564  weerstand 564 bij doorbraak hierboven kan de AEX index weer de aanval inzetten richting het koersdoel 600 boven 564 hebben we een krachtig koopsignaal voor de lange termijn.

 ORANJE > 547  doorbraak boven weerstand 547 is nodig om een aanval te krijgen op de top rond 564 daarboven is een krachtig lange termijn koopsignaal.

 ORANJE < 533  doorbraak onder de voormalige weerstand en nu steun rond 533 is het eerste signaal voor lagere koersen een daling richting de steun rond 512 ligt dan voorhanden.

 ROOD   <  512  doorbraak onder de steun 512 maakt weg vrij voor flinke dalingen het is dan overduidelijk dat we een lagere top voor zowel middellange als lange termijn hebben en een daling richting de zeer lange trendlijn rond 485 behoort dan tot de mogelijkheden.  

  MA 50

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde geeft middellang termijn trend aan en deze is dalend en is tevens neerwaarts gericht. De AEX staat wel flink boven deze koers hierdoor kan een daling worden verwacht richting het 50 daags gemiddelde.

MA 200

Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde geeft de lange termijn trend aan deze is stijgend en is opwaarts gericht.

Conclusie: We zitten nu in een cruciale fase met andere woorden het kan vriezen en het kan dooien. Een doorbraak boven de 547 is zeer positief voor de markt en de aanval op de top is dan een feit. Zoals ik vaak vermeld bij een top doorbraak ontstaan altijd eerst weer de nodige winstnemingen om daarna verder te stijgen. Een doorbraak onder de 533 is het eerste negatieve signaal na de recente stijgingen de 512 wordt dan een belangrijk punt om in de gaten te houden.

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional