N I E U W S B R I E F  -  13 oktober 2007 (15:00)


Goede middag ,

AEX volgende week: "moet het gebeuren" anders !?!

Afgelopen week is de Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index na een succesvolle aanval op de weerstand 547 hoger de week uitgegaan met een winst van +2,3%! De Amerikaanse leidende DOW JONES index heeft een winst geboekt van +0,2% en de US technologie beurs NASDAQ boekt een winst van +0,9%

INDEX

TREND

STEUN

WEERSTAND

AEX

+/+

steun @ 547

weerstand @ 564

DOW JONES

+/+

steun @ 13.694

weerstand @ 14.198

S&P 500

+/+

steun @ 1.503

weerstand @ 1.576

NASDAQ

+/+

steun @ 2.724

weerstand @ 2.834

De AEX index heeft afgelopen week een mooie stijging laten zien en het lijkt erop dat we af gaan koersen op de belangrijke weerstand 564. Bij een doorbraak hierboven hebben we een sterk koopsignaal en kan de AEX met gemak richting de 600 punten.

Maarrrrr als we de technische condities bekijken is de AEX op zowel korte, middellange als lange termijn over gekocht. Met andere woorden klaar om te dalen, nu geldt op de regel vaak een uitzondering en met name bij een belangrijke doorbraak van een top.

D us als de top en dus weerstand in dit geval 564 in de daggrafiek en 561 op slotbasis in de weekgrafiek doorbreekt dan kunnen we een verdere stijging verwachten. Volgende week moet het dus gebeuren of een doorbraak en een verdere stijging of de AEX kaatst af op de weerstand en we kunnen een correctie verwachten.

 AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

Op de weekgrafiek is de AEX nu dus over gekocht waardoor er in principe een daling verwacht kan worden. Mocht de AEX boven de 561 volgende week sluiten dan kan de aanval richting de 600 starten. De technische indicator is dus een indicatie dat de beurzen in principe te hoog staan en daaropvolgend meestal een daling laten zien.

  AEX weekgrafiek
AEX weekgrafiek

 

 AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

 GROEN  > 564  weerstand is dus 564 bij doorbraak hierboven kan de AEX index weer de aanval inzetten richting het koersdoel 600 boven 564 hebben we een krachtig koopsignaal voor de lange termijn.

 ORANJE < 533  doorbraak onder de voormalige weerstand en nu steun rond 533 is het eerste signaal voor lagere koersen een daling richting de steun rond 512 ligt dan voorhanden.

 ROOD   <  512  doorbraak onder steun 512 maakt weg vrij voor flinke daling en een daling richting de zeer lange termijn trend rond 488 behoort dan tot de mogelijkheden.

  MA 50

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde geeft middellange termijn trend aan deze is weer stijgend en tevens opwaarts gericht.

MA 200

Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde geeft de lange termijn trend aan deze is stijgend en is opwaarts gericht.

Conclusie: Het wordt komende week weer spannend na een toch hogere slot op Wallstreet waarbij de DOW FUTURES om 17:35 rond 14.144 stonden (sluiting v/d AEX) en uiteindelijk zijn gesloten op 14.179 kan maandag een opening worden verwacht zo rond de 560.5. Het zijn dan nog slechts 3,5 punt voor de doorbraak een feit kan worden. Het is daarom nu héél moeilijk te bepalen wat we volgende week kunnen verwachten! Richtlijnen zijn dus boven de 564 een verdere stijging, afketsen op de 564 dan kan er een daling verwacht worden richting 547 tot 533.

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional