N I E U W S B R I E F  -  21 oktober 2007 (14:45)


Goede middag ,

AEX volgende week grote "KNAL" of "KOOP" kansen !?!

Afgelopen week is de Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index na een minder succesvolle aanval op de weerstand 559 lager de week uitgegaan met een verlies van -1,5%! De Amerikaanse leidende DOW JONES index heeft een flinke verlies geboekt van -4,1% en de US technologie beurs NASDAQ boekt een verlies van -2,9%

INDEX

TREND

STEUN

WEERSTAND

AEX

+/+

steun @ 547

weerstand @ 564

DOW JONES

+/+

steun @ 12.988

weerstand @ 14.280

S&P 500

+/+

steun @ 1.432

weerstand @ 1.576

NASDAQ

+/+

steun @ 2.627

weerstand @ 2.834

De AEX index heeft afgelopen week de aanval ingezet richting 564 maar kwam er niet in de buurt 560 was het maximale haalbaar hierdoor kwamen de winstnemingen op gang. Met een flink lagere US van afgelopen vrijdag zou je haast denken we gaan helemaal door de bodem, maar dás nog maar de vraag want in de grafieken hebben we een eerste steun op 547 en daaronder ligt dan 533, er is dan nog maar slechts sprake van winstnemingen tot en kleine correctie!

 AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

Op de weekgrafiek blijft de AEX over gekocht waardoor kans op een daling verwacht kan worden. Pas als de AEX boven de 561 weet te sluiten kan de aanval richting de 600 starten. De technische indicator is dus een indicatie dat de beurzen in principe te hoog staan en daaropvolgend meestal een daling laten zien.

  AEX weekgrafiek
AEX weekgrafiek

 

 AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

 GROEN  > 564  weerstand is dus 564 bij doorbraak hierboven kan de AEX index weer de aanval inzetten richting het koersdoel 600 boven 564 hebben we een krachtig koopsignaal voor de lange termijn.

 ORANJE < 533  doorbraak onder de voormalige weerstand en nu steun rond 533 is het eerste signaal voor lagere koersen een daling richting de steun rond 512 ligt dan voorhanden.

 ROOD   <  512  doorbraak onder steun 512 maakt weg vrij voor flinke daling en een daling richting de zeer lange termijn trend rond 488 behoort dan tot de mogelijkheden.

  MA 50

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde geeft middellange termijn trend aan deze is weer stijgend en tevens opwaarts gericht.

MA 200

Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde geeft de lange termijn trend aan deze is stijgend en is opwaarts gericht.

Conclusie: A.s. week is de algemene verwachting op een lagere opening in Amsterdam hoe groot de daling kan zijn is nog afwachten was Azië en de US futures doen voor de opening. Laten de US futures a.s. maandag gelijk een flink herstel zien dan zal de lagere opening meevallen. Maar zakt ook Azië fors en de US futures dan zal er een flink lagere opening ontstaan en zal de AEX waarschijnlijk de 533 gaan opzoeken.

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional