N I E U W S B R I E F  -  29 oktober 2007 (15:00)


Goede middag,

AEX: GOUD en EUR/USD impuls voor AEX index ?!?

De EUR/USD bereikt vandaag een nieuwe mijlpaal er wordt een record stand behaalt van maar liefst 1.4439 nog nooit heeft de EURO zo hoog gestaan ten opzichte van de US DOLLAR. En nog nooit heeft u zo goedkoop US dollars kunnen kopen als vandaag voor een eventuele vakantie!

Technisch zit de EUR/USD in zeer sterke UP trend die inmiddels flink over gekocht is geraakt en er een correctie tot de grote mogelijkheden behoort. Een daling richting 1.4016 behoord dus tot die mogelijkheden en laten we daarbij niet vergeten dat het dan maar slechts een kleine daling is op deze sterke UP trend.

 EUR/USD  -  DAG grafiek
Technische Analyse EUR/USD DAG grafiek

Goud bereikt vandaag ook een nieuwe mijlpaal er wordt een record stand behaalt van maar liefst 794.70 nog nooit heeft GOUD zo hoog gestaan. Goud noteerde in april 2001 slecht 255.80 inmiddels hebben we in ruim 6 jaar een verdrievoudiging dat is een ongekende prestatie.

Technisch zit ook GOUD in zeer sterke UP trend die inmiddels flink over gekocht is geraakt en er een correctie tot de grote mogelijkheden behoort. Een daling richting 720 behoord dus tot die mogelijkheden en laten we ook hier niet vergeten dat het dan maar slechts een kleine daling is op deze sterke UP trend.

GOUD in USD -  DAG grafiek
Goud prijs

AEX index  -  daggrafiek
AEX index

Conclusie: aangezien de EUR/USD en GOUD zwaar over gekocht zijn en hier waarschijnlijk op korte termijn winstnemingen c.q. een correctie op de loer liggen kan de AEX de aanval inzetten richting de 564. De Amsterdamse beursgraadmeter is namelijk over verkocht en dit samenvallend met de over gekocht situatie op de EUR/USD en GOUD is de kans groot de we op niet aanzienbare tijd de doorbraak kunnen verwachten.

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional