N I E U W S B R I E F  -  04 november 2007 (13:15)


Goede middag,

AEX "bodem" gezet, klaar voor "einde jaar rally" ?!?

Afgelopen week is de Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index lager de week uitgegaan met een verlies van -1,8%! De Amerikaanse leidende DOW JONES index heeft een verlies geboekt van -1,5% en de US technologie beurs NASDAQ boekt een kleine winst van +0,2%

INDEX

TREND

STEUN

WEERSTAND

AEX

+/-

steun @ 532.9

weerstand @ 564

DOW JONES

+/-

steun @ 13.338

weerstand @ 14.280

S&P 500

+/-

steun @ 1.489

weerstand @ 1.576

NASDAQ

+/+

steun @ 2.698

weerstand @ 2.862

De AEX index heeft afgelopen week een zwakke signaal afgegeven namelijk de steun rond de 538 is doorbroken en eronder gesloten. Het is nu dan ook afwachten of we te maken krijgen met een "false move" (d.w.z. een valse doorbraak) of dat we te maken hebben met een definitieve doorbraak.

Onder de 532.8 is er echt sprake van een definitieve doorbraak, want hier ligt ook gelijk het volgende steunniveau die stand moet houden wil deze opwaartse trend niet in gevaar komen. Doorbraak onder 532.8 geeft blijk ruimte richting 512 en dan is er wel echt sprake van een deuk in deze opwaartse trend.

Historisch gezien zitten we wel in de beste maanden van het jaar normaliter kan de jaar winst namelijk worden behaald in november, december en januari. Maar ook dat geeft geen garantie voor de toekomst. Afgelopen vrijdag is er een doji candle neergezet wat normaliter een bodem kan betekenen.

Wil de AEX er nog een einde jaar rally uitpersen dan zijn we een doorbraak nodig boven de laatste top 559.4 met een vervolg boven 564 dan kan er nog  een flinke stijging in het vat zitten.

 AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

Op de weekgrafiek blaast de AEX nu dan toch eindelijk stoom af en is er nog steeds wat ruimte naar de onderkant toe. Ook hier zijn waarschuwing signalen namelijk een dubbele top. Er kan steun verwacht worden op het 40 weeks gemiddelde die rond de 528 ligt. Onder de 499 is ook het einde van de lange termijn trend en kan er een BEAR market starten, maar zover is het nog niet. De uptrend kan weer hervat worden met een slotkoers boven 561.

  AEX weekgrafiek
AEX weekgrafiek

 

 AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

 GROEN  > 564  weerstand is dus 564 bij doorbraak hierboven kan de AEX index weer de aanval inzetten richting het koersdoel 600 boven 564 hebben we een krachtig koopsignaal voor de lange termijn.

 ORANJE < 532.8  steun rond 532.9 is de laatste halte wil de korte en middellange termijn trend niet in gevaar komen onder 532.9 ontstaat een grotere dalingskans!

 ROOD   <  512  doorbraak onder steun 512 maakt weg vrij voor flinke daling en een daling richting de zeer lange termijn trend rond 490 behoort dan tot de mogelijkheden.

  MA 50

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde geeft middellange termijn trend aan deze is vrijdag gebroken en is nu neerwaarts gericht.

MA 200

Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde geeft de lange termijn trend aan deze is stijgend en is opwaarts gericht.

Conclusie: Deze week is bepalend voor de korte en middellange termijn trends. Onder 532.8 zijn vervolg dalingen het meest waarschijnlijk. En eerst boven de 559.4 / 564 kan de AEX een einde jaar rally inzetten met koersdoel 600. De technische indicatoren noteren nog niet echt een zware over verkocht situatie deze zou begin a.s. week wel in de dag grafiek vertoond kunnen worden zodat we a.s. week per saldo toch weer een stijging kunnen verwachten.

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional