N I E U W S B R I E F  -  11 november 2007 (11:00)


Goede morgen,

AEX klaar voor "BEURS CRASH" of toch "NIET" ?!?

Afgelopen week is de Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index flink lager de week uitgegaan met een verlies van bijna -5,0%! De Amerikaanse leidende DOW JONES index heeft een verlies geboekt van -4,1% en de US technologie beurs NASDAQ boekt een forse verlies van -6,5%.

INDEX

TREND

STEUN

WEERSTAND

AEX

-/-

steun @ 503

weerstand @ 533 / 564

DOW JONES

-/-

steun @ 12.980

weerstand @ 14.280

S&P 500

-/-

steun @ 1.430

weerstand @ 1.576

NASDAQ

+/-

steun @ 2.625

weerstand @ 2.862

De AEX index heeft afgelopen week een forse daling laten zien sinds 29 oktober is er maar liefst -7.4% van de index verloren gegaan. Vele steun niveaus zijn gebroken en dat geeft te denken. Op de lange termijn is het allemaal "nog" slechts een rimpel in de vijver.

De steun 512 is zelfs uitgenomen en deze dient nu als eerste weerstand, de kans is groot dat we hier volgende week toch weer bovenuit gaan komen de korte en middellange termijn indicatoren zijn namelijk allemaal zwaar over verkocht en dus is een tegen reactie het meest waarschijnlijke.

We zijn dan wel aanbelandt in de beste maanden van het jaar maar dat geeft niet altijd 100% zekerheid dat het elk jaar opvolgend is. De komende weken moet blijken of we alle negatieve nieuws en ontwikkelingen van ons af kunnen schudden.

Willen we dit jaar nog een eindejaar rally zien dan moeten we nu toch wel de bodem hebben gezien anders vrees ik dat we zelfs met verlies het hele jaar uitgaan. De AEX kan in principe stijgen richting 533, dit was al eens weerstand pas hierboven klaart de lucht iets op. Het beste moment om te kopen is als we een hogere bodem krijgen boven 506.7 een doorbraak hieronder geeft aanleiding tot een volgende daling golf.

 AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

Op de weekgrafiek komt de AEX ook richting het over verkocht gebied a.s. week is de kans groot dat we hier dan "misschien" een hogere bodem krijgen en dat dit weer een ultieme KOOP moment is. Zie de gele cirkels bij iedere cirkel was het ultieme moment bij de gele cirkels om LONG posities in te nemen.

  AEX weekgrafiek
AEX weekgrafiek

 

 AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

 GROEN  > 533  weerstand is flink lager komen te liggen en wel rond 533 eerst hierboven klaart de lucht iets op, pas boven 564 hebben we een zeer sterk technische koopsignaal.

 ORANJE > 512 voormalige steun rond 512 is nu de eerste weerstand en hierboven is de weg vrij richting 533 maar dat kan nog wel eens een moeilijke weg worden.

 ROOD   <  503  doorbraak onder steun 503 maakt weg vrij voor verdere dalingen met eerste steun op de weekgrafiek rond 499 en gelijk daaronder ligt de oplopende trendlijn nu zo rond 493.

  MA 50

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde geeft middellange termijn trend aan, deze is dalend en ook neerwaarts gericht.

MA 200

Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde geeft de lange termijn trend aan, deze is gebroken maar "nog" opwaarts gericht.

Conclusie: Afgelopen week was dus al bepalend voor de korte en middellange termijn met de daling onder de 533 zoals ik al schreef in de nieuwsbrief van vorige week. Afgelopen vrijdag waren dus zware stormen in Nederland maar ook voor de Amsterdamse beursindex met intraday zelfs een verlies van ruim -3%. Voor de korte termijn is de kans dus groot op een herstel beweging voor de lange termijn kan dat een bodem in de markt zijn.

Alvast een fijn weekend.

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional