N I E U W S B R I E F  -  02 december 2007 (11:45)


Goede morgen,

AEX komt de "einde jaar rally" of " beurs crash" ?!?

Afgelopen week is de Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index flink gestegen met een winst van maar liefst +3,1%! De Amerikaanse leidende DOW JONES index heeft ook een winst geboekt van +3,0% en de US technologie beurs NASDAQ boekt een winst van +2,5%.

INDEX

TREND

STEUN

WEERSTAND

AEX

-/-

steun @ 479

weerstand @ 512

DOW JONES

-/-

steun @ 12.724

weerstand @ 14.280

S&P 500

-/-

steun @ 1.406

weerstand @ 1.576

NASDAQ

-/-

steun @ 2.537

weerstand @ 2.862

De AEX index heeft afgelopen week een flinke herstel beweging laten zien, maar één zwaluw maakt nog geen "winter" laten we maar zeggen. De kans is groot dat we volgende week een test gaan zien op de weerstand 512 en bij een doorbraak hierboven kan er een verdere herstel worden verwacht.

De AEX ligt er technisch nog steeds flink belabberd erbij, na de daling van 560 richting 480 is er nu sprake van bijna een 38,2% fibonacci herstel. Rond de 512 lijkt dus weerstand in de markt. Hierboven kan het herstel doorzetten richting 533.

Op de daggrafiek is nu wel een bodem in de markt gezet net boven 479.5 de kans op een test ligt het meest voorhanden. Mocht de AEX in staat zijn om een hogere bodem in de markt te zetten dan is dit een eerste positief signaal. Nu is er slechts sprake van een technische herstel in een dalende trend.

Een einde jaar rally blijft tot de mogelijkheden horen maar we zijn dan een hogere bodem nodig, de AEX mag niet meer onder de 479.5 zakken want dan kan de bodem van maart dit jaar rond 470 worden opgezocht en zelfs een beurs crash in de maak zijn (meestal daling van meer dan 20% vanaf de top).

 AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

Op de weekgrafiek blijft de AEX zwaar over verkocht en hebben we nu het ULTIEME KOOP moment? Dit moet nog blijken we hebben namelijk een lagere bodem en het moet nu blijken of we een "false move" hebben of niet. Bij de AEX is voor de lange termijn nu sprake van een consolidatie fase waarbij een opleving het meest tot de mogelijkheden behoort. De lange termijn trend is "nog" steeds opwaarts gericht en een dip op de dag grafiek zou nu het ideale moment zijn om te kopen.

  AEX weekgrafiek
AEX weekgrafiek

 

 AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

 GROEN  > 512  weerstand die deze week getest wordt ligt rond 512 en eerst hierboven kan herstel plaats vinden richting 533 er is nu wel sprake van lagere toppen en bodems voor de korte en middellange termijn.

 ORANJE > 491  dit is de lange termijn trend van de daggrafiek die inmiddels gebroken is geweest maar de AEX toch weer snel er bovenuit weet te komen op zich is dat een positief signaal, mits we geen nieuwe doorbraak krijgen met een doorbraak van de steun.

 ROOD   <  479  doorbraak onder steun 479 de BULL MARKET is voorbij en iedere stijging is dan ook een redenen om te verkopen voor de lange termijn.

  MA 50

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde geeft middellange termijn trend aan, deze is dalend en neerwaarts gericht.

MA 200

Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde geeft de lange termijn trend aan, deze is dalende en ook neerwaarts gericht.

Conclusie: De BULLS moeten nu hun krachten laten zien willen de BEARS het niet overnemen voor de lange termijn. Deze week kan nog een stijging worden verwacht richting 512 om daarna vervolgens een nieuwe test te gaan doen op de steun 479.5 bij een hogere bodem is dat het ideale koopmoment, bij een doorbraak wordt het een BEREN feestje en kunnen we flinke dalingen verwachten.

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional