N I E U W S B R I E F  -  08 december 2007 (13:15)


Goede middag,

AEX de "ULTIEME KOOP" was gegeven nu stap terug ?!?

Afgelopen week is de Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index gestegen met een winst van +1,2%! De Amerikaanse leidende DOW JONES index heeft iets grotere winst geboekt van +1,9% en de US technologie beurs NASDAQ boekt een winst van +1,7%.

INDEX

TREND

STEUN

WEERSTAND

AEX

-/-

steun @ 479

weerstand @ 516

DOW JONES

-/+

steun @ 12.724

weerstand @ 13.652

S&P 500

-/+

steun @ 1.406

weerstand @ 1.511

NASDAQ

-/+

steun @ 2.537

weerstand @ 2.862

De AEX index heeft afgelopen week het herstel doorgezet en dikte dus een dikke 1% winst erbij. Zoals vermeld in de nieuwsbrief van afgelopen week eerst wat winstnemingen doch minimaal wat ik toch niet had verwacht. Dit is toch weer een teken van sterkte bij de BULLS.

De AEX ligt er toch ondanks de stijging nog alles behalve goed erbij. De BULLS doen hun uiterste best maar het is slechts een 1/3 herstel in een dalende korte en middellange termijn trend.

Weerstand kan nu verwacht worden rond de 516 eenmaal hierboven ligt de weg vrij richting de 533. Als de AEX tot hiertoe kan herstellen dan wordt het technische plaatje al iets rooskleuriger we hebben dan een 2/3 herstel waarop meestal een dalende correctie volgt om dan voluit naar boven te gaan.

Steun is als eerste heel kort op de vorige weerstand 512 hieronder ligt dan gelijk ruimte richting de 495 zelfs al zou de AEX hieronder zakken dan is dit nog steeds geen slechte zaak kans op een dubbele bodem blijft dan aanwezig. Pas onder de 479 wordt het plaatje drastisch verslechterd een daling richting 435 ligt dan in het verschiet.

 AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

Op de weekgrafiek kregen we dus weer de "ULTIEME KOOP" maar ik moet er wel bij zeggen de AEX is nog ver van af. Voor de lange termijn blijft een slot onder de 499 van uiterst belang voor de BEARS en mocht er een slot onder de 482.5 uitrollen dan is de BULL MARKT eerst over en uit. Zoals het er nu uitziet zitten we in een consolidatie fase (neutrale markt) en voor de lange termijn is de 561 als weerstand van belang en de 499 als steun.

  AEX weekgrafiek
AEX weekgrafiek

 

 AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

 GROEN  > 516  weerstand is nu geplaatst rond 516 hierboven kan  een verder herstel plaats gaan vinden richting 533 het technisch plaatje wordt dan iets rooskleuriger.

 ORANJE < 495  net boven de 495 kan steun verwacht worden, mocht deze het niet houden dan kan de belangrijks steun rond 479 worden opgezocht.

 ROOD   <  479  doorbraak onder steun 479 de BULL MARKET is voorbij en iedere stijging is dan ook een redenen om te verkopen voor de lange termijn.

  MA 50

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde geeft middellange termijn trend aan, deze is dalend en neerwaarts gericht.

MA 200

Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde geeft de lange termijn trend aan, deze is dalende en nu zijwaarts gericht.

Conclusie: De BULLS hebben een sterke pullback neergezet in een nog steeds dalende trend voor de korte en middellange termijn. Technisch wordt het beeld stukken florissanter mocht de AEX weer boven de 533 uitkomen. Of een bodem rond de steun zo rond 495 zou ook een springplank kunnen zijn voor een verdere stijging. Technisch is de AEX nu wel flink over gekocht waardoor de kans op winstnemingen nu op de loer liggen.

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional