N I E U W S B R I E F  -  11 december 2007 (15:00)


Goede middag,

NDX eerst "winstnemingen" en dan "vol gas" ?!?

NASDAQ-100 weet van geen ophouden een turbulente stijging vanaf de bodems 1982/1989 naar 2140. Hiermee nemen de kansen van winstnemingen toe, maar dat bied ook weer nieuwe kansen.

Steun is nu te verwachten op de vorige weerstand 2119. Bij een doorbraak ontstaat flink ruimte naar de onderkant. Steun kan eerst verwacht worden rond 2057. Een hogere bodem boven de steun 2057 is een positief vooruit zicht.

Weerstand hebben we nu op de top van maandag rond 2140. Bij een doorbraak hebben we weer een technisch korte termijn koopsignaal. Koersdoel ligt kleine 100 punten hoger namelijk op de top 2239 van 31 oktober dit jaar.

De NDX kan de komende dagen stoom gaan afblazen om daarna weer voluit te gaan. Wat het meest belangrijke punt is, dat niet gebroken dient te worden ligt rond de 2057. De korte termijn trend verzwakt hieronder namelijk aanzienlijk. Boven de 2140 kunnen de BULLS weer flink gas geven met een eerste richtpunt rond de 2087 de cruciale bodems van begin november.

Vandaag wordt tevens om 20:15 de US rente bekend gemaakt door de FED de verwachting is minimaal een  daling van 25 basispunten en ook dit zal zijn uitwerkingen niet missen op de financiĆ«le markten vandaag en morgen.

 NDX 15 minuten grafiek
NDX 15 minuten intraday grafiek

Belangrijke niveaus: weerstand  2140 steun 2119 / 2057

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional