N I E U W S B R I E F  -  22 december 2007 (21:00)


Goeden avond,

AEX aangekondigd "KERST RALLY" gestart, maar ?!?

Afgelopen week is de Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index gestegen met een magere winst van +0,5%! De Amerikaanse leidende DOW JONES index heeft iets grotere winst geboekt van +0,8% en de US technologie beurs NASDAQ boekt een flinke winst van +2,3%.

INDEX

TREND

STEUN

WEERSTAND

AEX

-/+

steun @ 499

weerstand @ 522

DOW JONES

-/+

steun @ 13.092

weerstand @ 13.780

S&P 500

-/+

steun @ 1.435

weerstand @ 1.524

NASDAQ

-/+

steun @ 2.539

weerstand @ 2.735

De AEX index heeft dus exact gedaan wat ik vorige week beschreef in de nieuwsbrief: " in begin van de week eerst een daling om daarna de "kerst rally" te starten". Afgelopen woensdag avond schreef ik:  "Nu start van de kerst rally" en dat is inderdaad gebeurd. De vraag is dat nu geluk of wijsheid, ik zal zeggen laten we dat maar in het midden laten.

De AEX was over verkocht wat meestal aangeeft dat er een stijging aan zit te komen de AEX heeft nu met deze stijging een hogere bodem weten te plaatsen op de daggrafiek rond 499 die nu als ZEER belangrijke steun gaat fungeren. Deze was namelijk al eens steun op de week grafiek!

Weerstand heeft de AEX nu rond 521.5 mocht de AEX hierboven weten uit te breken dan hebben we een krachtige koop voor de korte en de middellange termijn en dan begint het plaatje er al iets rooskleuriger eruit te zien.

Steun is dus rond de 499 bij een doorbraak kan dan ook snel de weg naar het zuiden worden opgezocht en dan MOET de 479 stand houden anders is het helemaal over met de pret voor de BULLS!

 AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

Op de weekgrafiek is het alles behalve nog rooskleurig, het herstel had eerlijk gezegd al stukken krachtiger moeten zijn. De AEX zit nu al in de neutrale zone dus het kan wel eens heel moeilijk worden om de toppen van dit jaar op 564 te halen. De eerste aanzet is dus zoals ik hierboven al schreef boven 521.5 kan er een verdere herstel volgen.

  AEX weekgrafiek
AEX weekgrafiek

 

 AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft de AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

 GROEN  > 533  weerstand blijft 533 hierboven kan verder herstel plaats vinden richting 564 het technisch plaatje daarboven wordt stukken beter. Er is dan zeer krachtige koopsignaal voor de lange termijn en de 600 punten is dan kwestie van tijd. (Maar zover is het nog niet!)

 ORANJE > 522  boven de 522 wordt het technisch plaatje voor de korte termijn rooskleuriger er kan er dus een verdere herstel worden verwacht richting 533.

 ROOD   <  499  doorbraak onder steun 499 de AEX kan nu in rap tempo terug vallen naar de belangrijke steun rond 479 hieronder is de BULL MARKET voorbij en iedere stijging is dan ook een redenen om te verkopen voor de lange termijn.

  MA 50

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde geeft middellange termijn trend aan, deze blijft dalend en is nog steeds neerwaarts gericht.

MA 200

Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde geeft de lange termijn trend aan, deze is weer stijgend en zijwaarts gericht.

Conclusie: De BULLS moeten nog veel goed maken maar de eerste aanzet is gezet. We zitten in een neutrale zone met een behoorlijke gat namelijk de TOP 564 en het DAL 479 eerst boven één van deze niveaus zal de richting voor de lange termijn bepalen. Boven de 521.5 hebben de BULLS de meeste troef in handen en onder 499 hebben de BEARS de kaarten in handen. De tijd zal het leren en één ding is zeker de markt heeft altijd gelijk!

Alvast fijne feestdagen,

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiële markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional