N I E U W S B R I E F  -  30 december 2007 (11:30)


Goede morgen,

AEX volgend jaar een "BEAR MARKET" of ?!?

Afgelopen week is de Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index gestegen met een magere winst van +0,4%! De Amerikaanse leidende DOW JONES index heeft een verlies geboekt van -0,6% en de US technologie beurs NASDAQ boekt een verlies van -0,7%.

INDEX

TREND

STEUN

WEERSTAND

AEX

neutraal

steun @ 499

weerstand @ 522

DOW JONES

neutraal

steun @ 13.092

weerstand @ 13.780

S&P 500

neutraal

steun @ 1.435

weerstand @ 1.524

NASDAQ

neutraal

steun @ 2.539

weerstand @ 2.735

De AEX index heeft vanaf de bodem 499 een mooie stijging neergezet. Maar de belangrijke weerstand voor de korte en middellange termijn rond de 521.5 is "nog" niet uitgenomen. Het is van uiterst belang dat deze naar boven wordt uitgenomen, anders kunnen de BEREN wel eens uit hun hollen komen.

De AEX is inmiddels weer bijna over gekocht en de weerstand 521.5 is een brug die overwonnen moet worden. Pas hierboven wordt de situatie aanzienlijk positiever en kunnen de STIEREN in eerste instantie een stijging voortzetten richting 533 waar de volgende weerstand ligt.

Steun blijft staan rond de 499 hieronder komen de BEREN uit hun hol en zien kans om een verdere daling in te zetten. Onder de 499 is er tevens sprake van een lagere top en een lagere bodem wat een zeer negatief scenario kan uitlokken.

 AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

Op de weekgrafiek is de situatie nauwelijks veranderd! De AEX is eigenlijk nauwelijks van z'n plaats gekomen in de weekgrafiek. Terwijl de indicator al het over gekocht zone binnenkomt, geeft dit aan dat er nog een minimale stijging in de pipeline kan zitten.

Of we beginnen in het "NIEUWE JAAR" gelijk met een daling. De lange termijn is nog steeds opwaarts gericht met steun op de "groene trendlijn" die nu rond de 485 ligt.

  AEX weekgrafiek
AEX weekgrafiek

 

 AEX daggrafiek
AEX daggrafiek

AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft de AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

 GROEN  > 533  weerstand onveranderd op 533 hierboven kan herstel plaats vinden richting 564 technisch plaatje voor middellange termijn wordt stukken beter.

 ORANJE > 522  boven 522 wordt het technisch plaatje voor zowel korte en middellange termijn rooskleuriger. Een herstel kan worden verwacht richting 533.

 ROOD   <  499  doorbraak 499 de AEX kan dan in een rap tempo terug vallen naar de belangrijke steun 479 hieronder is de BULL MARKET echt voorbij.

  MA 50

Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde geeft middellange termijn trend aan, deze blijft nog steeds dalend en is neerwaarts gericht.

MA 200

Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde geeft de lange termijn trend aan, deze is toch weer stijgend en weer opwaarts gericht.

Conclusie: De situatie is nu niet eenvoudig we zitten in een neutraal gebied met hele belangrijke punten rond 521.5 en 499. Boven de 521.5 kan deze BULL MARKT zich voortzetten, want we zitten nog steeds in een BULL MARKT. Onder de 499 komt er een flinke scheur in deze BULL MARKT en de kans is groot dat de markt dan gaat draaien richting een BEAR MARKT.

Ook de voortschrijdende gemiddelden spreken elkaar tegen de MA 50 is dalend en onder de MA 200 en dat terwijl de MA 200 weer stijgend is en opwaarts gericht.

Alvast een GEZOND en GELUKKIG 2008.

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional