N I E U W S B R I E F  -  07 januari 2008 (12:30)


Goede middag,

NDX flinke dreun, "nog" niet in "GEVAAR" ?!?

NASDAQ-100 heeft inmiddels een flink dreun achter de rug sinds de top op 31 oktober 2007 @ 2239. De vraag is nu of we de bodem hebben gezien van afgelopen vrijdag rond 1963. Dit is de laagste punt van de afgelopen 3 maanden. Deze correctie is nu inmiddels ruim 12% wat een gezonde correctie is maar dreigt er meer gevaar?

Weerstanden die eerst overwonnen moeten worden zijn de vorige steun niveaus 1982 en 2000.5 hierboven moeten nieuwe bodems worden geplaatst om de trend weer UP te krijgen.

Steun 1982 en 1979 zijn gebroken wat een zeer negatief signaal is. Maar er is nog steun op de lange termijn trendlijn die nu rond de 1933 ligt. Hieronder hebben we dan een eerste trendbreuk en dan kan een volgende grote dreun in de pipeline liggen.

De NDX is zwaar OVER VERKOCHT dit zou normaliter een stijging uit de tent moeten lokken. Maar 2 steun niveaus zijn gebroken waardoor de kans op een daling richting de trendlijn 1933 toeneemt. Hieronder hebben we zelfs een trendbreuk en kan er met gemak nog ruim 100 punten ervan af. Het is afwachten dus wat de markt ons gaat vertellen.

 NDX 15 minuten grafiek
NDX 15 minuten intraday grafiek

Belangrijke niveaus: weerstand  1982 / 2000.5 steun 1933

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional